avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt bunuri intre soti
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt bunuri intre soti

buna ziua va rog sa ma ajutati sint disperat,am fost plecat din tara la munca,si cand am venit acasa,am gasit toata casa goala,am intrebat vecini ce s-a intamplat si mi-au spus ca sotia mea a facut treaba asta.,din cercetarile mele am aflat ca ea s-a mutat cu un alt barbat,,,mentionez caci noi nu sintem divortati,nu avem copii,adevarul este ca relatia noastra nu era cam roz,dar exista lege care face partajul,casa este donatie de la mama mea,ea nu are drept la casa,am chemat pro tv,am facut plangere la politie,si va rog mai da-ti sfaturi ce sa fac sint disperat,a luat tot numai peretii mai sint,si chiuveta,aragaz,tot tot tot.....va multumesc.
1.Ati putea face plangere impotriva ei ,art.210Cp.(furt intre soti).
2.Apoi incercati sa strangeti probe: inscrisuri si martori, pentru a dovedi bunurile mobile.Inaintati actiunea de divort si partajul.
Partajul nu se poate face decat dupa divort.
Daca lucrurile din casa au fost :

- ale dvs. dinainte de casatorie, sunt ale dvs. de drept si nu intra in masa partajabila ( ca vi le-a luat fara consimtamantul dvs. infractiunea este de furt/abuz de incredere);
- ale amandurora achizitionate in timpul casatoriei - acestea vor intra in masa partajabila si se vor imparti conform legii ( furt intre soti - asta inseamna ca daca depuneti plangere si va impacati intre timp, retragerea plangerii inlatura raspunderea penala);
- ale sotiei dinainte de casatorie, sunt ale ei.

Acum este posibil ca dvs. sa va impacati, si poate veti regreta ca ati facut un gest care nu se mai poate repara. Cel mai bine incercati sa aveti o discutie calma cu sotia, dupa ce va hotarati ce doriti pt. dvs. in viitor - divort sau impacare.
Sau poate va returneaza bunurile pe care le doriti inapoi. Sper si eu sa fie o femeie de inteles.

De mentionat ca pt. bunurile de mai sus ar fi bine sa aveti documentele de provenienta ( chitante, facturi ) sau martori si sa fiti pregatit ca s-ar putea si sotia sa aiba. Daca dvs. ati lucrat in strainatate, e bine sa aveti dovada ca ii trimiteati bani, sau copii dupa contractele de munca, pt. ca daca si doamna muncea este posibil sa incerce sa demonstreze ca pt. achizitionarea bunurilor ea a contribuit in totalitate.
Buna ziua,am revenit din nou la dvs..Lucrurile stau cam asa:Bine inteles ca nu ne-am impacat,primul pas am divortat,dupa care am depus plangere la politie,politia a facut dosarul binenteles cu martori cu tot...a trimis dosarul la procuror,procurorul din nou la politie s-au audiat din nou martori la politie,politia a trimis din nou dosarul la procuror si de atunci numai stie nimeni nimic a trecut un an,am fost cu avocatu de doua ori la procuror sa vedem ce se intampla cu dosarul,a spus ca este la el dar de doua luni tot nu i-a dat drumul,spuneti-mi va rog ce se intampla?Va multumesc.
Solutia este divort si partaj . Pentru cele furate va primi o mica amenda , ce credeti ..Veti cumpara altele, linistiti-va ca nu e un capat de tara .Nu va consumati energia inutil ca furtul intre soti e o infractiune usoara /.Probabil ca a considerat ca are si ea dreptul . La partaj solicitati si partajarea bunurilor furate cu mentiunea ca se afla in posesia paratei .,va va achita contravaloarea.Aveti avocat , daca nu, luati unul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasire de domiciliu si furt intre soti lucianlucian lucianlucian Buna ziua! Va rog, vreau sa stiu si eu daca sotia a parasit domiciliul cu bebele si cu o suma de bani (120 mil lei), va fi pedepsita. Am facut plangere la ... (vezi toată discuția)
Furtul intre soti danielfelician danielfelician sotia mea acum doua saptamini a bagat divortul la trei zile a fugit de acasa iar dupa doua zile sa intors in locuinta conjugala fara stirea mea si a sustras ... (vezi toată discuția)
Furt din locuinta de catre sotie favioana favioana Daca ma părăsit si a furat o suma de bani, pot sa o reclam si cum procedez? Pot divorța de ea chiar daca ea nu vrea? (vezi toată discuția)