avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sfat juridic teren. Cum rezolv problema privind o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sfat juridic teren. Cum rezolv problema privind o suprafata care nu iese la masuratoare dar apare la vecin?

am cumparat un teren intravilan 1983- 1800m2
am vandut unui vecin 1984- 500m2
recent am facut acte de proprietate si la cadastru a iesit o suprafata de 1150m2.
din cate am inteles de la un functionar public ca vecinul meu are in plus 100m2.
problema mea este cum este posibil asa ceva si cum el a intabulat terenul fara a avea acte de vanzare-cumparare pe acea suprafara?
ma poate ajuta careva cu o idee/opinie in rezolvarea problemei?
cum pot intra in posesia terenului lipsa?
care sunt demersurile aferente?
multumesc mult atincipat!
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 06:53, 7 Decembrie 2011
Sa inteleg ca dvs nu ati avut documentatia cadastrala cand ati intocmit actul de vanzare cumparare?Ati vandut cum?Daca ne raspundeti detailat putem sa va sfatuim altfel avem niste informatii lipsa de care avem nevoie.Daca insa dvs ati avut documentatia cadastrala intocmita si in act scrie 500 mp si pe schita de plan este pozitionata doar suprafata de 500 mp ,atunci formulati o actiune in revendicare impotriva vecinului pentru recuperarea suprafeti lipsa.
terenul a avut o decizie de la primarie de dare in folosinta pe termen nelimitat a unei suprafete de 1800m2 in vederea constructiei unui imobil persoanei X.(nu a avut in perioada aceea documentatie cadastrala,cred ca nu se facea)
eu am cumparat de la acea persoana X terenul prin intermediul unei chitante cu martori.
apoi am vandut prin acelas procedeu 500m2 vecinului.
sa inteleg ca se poate recupera suprafata lipsa?
nu ma elucideaza si pe mine careva cu problema mai sus mentionata?
chiar as vrea sa aflu cum as putea intra iar in posesia terenului cuvenit mie.

in situatii de genul se prescrie fapta? adica in cat timp pot face o sesizare de revendicare?
Ultima modificare: Vineri, 2 Decembrie 2011
mihaialex01, utilizator
Daca dvs ati cumparat in baza unei chitante de mana fara ca sa fi apelat la instanta pentru a ratifica aceasta intelegere -conventie de vanzare cumparare ,cum bine stiti vanzarea unui teren se realizeaza prin act autentic.In cazul dvs trebuia sa existe o hotarare judecatoreasca care sa constate validitatea antecontractului incheiat anterior.Intrucat nu exista asa ceva din cate am inteles,dvs nu aveti cum sa va dovediti dreptul de propietate asupra acestui teren acaparat de vecini ,adica nu prea aveti ce sa faceti.Intr-o actune de revendicare trebuie sa va dovediti dreptul de proprietate printr-un titlu-act de vanzare ,hotarare judecatoreasca ,etc.Cam aceasta este situatia.
Terenul a fost cumparat de mine in 1983 pe baza de chitanta cu martori.Acest teren in 1954 i-a fost dat unei persoane in baza unei decizi de atribuire a terenului de 1800m s-a construit o casa.Aceasta a fost construita fara autorizatie de constructie.In 1983 eu am cumparat terenul ce continea aceasta casa,apoi am vindut 500m patrati altei persoane pe baza de chitanta.Nefiind acasa persona ce a cumparat de la mine a construit un gard de beton dar aceasta a luat mai mult cu 100m patrati,fata de cele insrise in chitanta.Doresc sa stiu sub ce forma mai pot s-a dobindesc 100m care a fost luata fraudulos. Va multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Actionat in judecata-granituire- , lamuriti-ma la cateva specte va rog! Dmitch Dmitch -am cumparat un teren intravilan( act de vanzare cumparare la notar, schita cadastrala ...), iar cand am cerut sa fiu pus in posesia terenului , vanzatorul meu ... (vezi toată discuția)
Intrebare(cui ma adresez?) hariton47 hariton47 Am cumparat de curand o proprietate,casa de locuit si curte(cu acte notariale,de V-C).Din pacate granitele limitei de proprietate nu sunt precizate clar,nici ... (vezi toată discuția)
Litigiu cu primaria geno_193 geno_193 Am dobandit in cursul anului 2008 printr-o hotarare judecatoreasca , de la bunici o suprafata de teren , in extravilanul orasului mai precis intr-o parcela cu ... (vezi toată discuția)