avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Acte rezidenta
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Acte rezidenta

Buna ziua!
Va rog frumos sa ma ajutati cu o informatie pentru o prietena.
Are cetatenie dubla romana si italiana si e stabilita in Italia. Isi deschide un PFA in tara si vrea sa isi mute rezidenta in tara ca sa plateasca taxele si impozitele aici. Din Italia a primit un document valabil 3 luni prin care trebuie sa isi inregistraze rezidenta in Romania (rezidenta fiscala?).
Imi puteti spune va rog frumos cum trebuie sa procedeze si unde trebuie sa se adreseze, documente? Trebuie sa mearga la consulatul Italiei?
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Miruna_Irina , utilizator 10:20, 3 Noiembrie 2011
Gasiti ceea ce va este necesar pe [ link extern ] / .
Sau mai exact pe [ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 30 Octombrie 2011
TDorina, utilizator
Multumesc mult.:yes:
Daca prietena dumneavoastra este cetatean roman, nu are nici o treaba cu Oficiul Roman pentru Imigrari, chiar daca are dubla cetatenie.
Daca in pasaportul ei romanesc exista mentiunea domiciliului in strainatate si doreste sa-si restabileasca domiciliul in Romania, trebuie sa se adreseze serviciului public comunitar local de evidenta a persoanelor din localitatea in care isi stabileste domiciliul.
Fiind vorba despre inregistrarea rezidentei fiscale, probabil pentru a beneficia de prevederile Conventiei pentru evitarea dublei impuneri incheiate cu Italia, va sugerez sa va interesati la ANAF (Contacte privind asistenţa şi îndrumarea contribuabililor - Telefon: 0040-31-403.91.60 E-mail: asistenta@mfinante.ro), la unitatea fiscala din raza de domiciliu, sau puneti o intrebare pe subforumul Discutii contabile si fiscale.
Multumesc mult pentru tot. Imi sunteti de un real ajutor pentru ca ma scutiti de multa birocratie.:yes:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezident permanent mitrache_v mitrache_v Buna ziua! Va rog sa ma ajutai si pe mine in urmatoarea situatie. Cum se poate dobandi statutul de r[b]ezident permanent[/b] pe teritoriul Romaniei? Mai exact, ... (vezi toată discuția)
Rezidenta fiscala Geanlu Geanlu Buna ziua, Daca sunt angajata la un anajator din Romania, dar din motive personale am ales sa ma mut in Germania pastrand jobul din Romania (lucrez remote, ... (vezi toată discuția)
Necompletare chestionar stabilire rezidenta fiscala florali florali Buna ziua, Ce se intampla daca pana acum nu am mai depus un ˝Chestionar pentru stabilirea rezidenței fiscale a persoanei fizice la plecarea/sosiread ... (vezi toată discuția)