Pt incredintarea minorului se tine cont de interesul superem al acestuia , de anumite elemente care sunt avute in vedere pt o buna evolutie si dezvoltare a acestuia.
Ca regula , acesta este incredintat mamei , dar, cu argumente solide , bine evidentiate , acesta poate fi incredintat cu siguranta tatalui .
Ramane in sarcina dvs sa probati ca aveti mai multe atuuri pt a va fi incredintat minorul .
Succes .
Instanta judecatoreasca va hotari, odata cu pronuntarea divortului, caruia dintre parinti vor fi incredintati copiii minori. In acest scop, instanta va asculta parintii si autoritatea tutelara si, tinand seama de interesul minorului, va hotari daca va fi incredintat tatalui sau mamei.
Drepturile celuilalt parinte
Parintele divortat, caruia nu i s-a incredintat copilul, pastreaza dreptul de a avea legaturi personale cu acesta, precum si de a veghea la cresterea, educarea, invatatura si pregatirea lui profesionala.
In situatia in care parintele carui nu i s-a incredintat copilul constata ca celalalt parinte nu isi indeplineste corect atributiile de intretinere, educare si crestere a copilului, poate solicita un proces de rejudecare a incredintarii minorului.
Asadar se poate folosi si aceasta cale daca prima nu are succes.
toata lumea spune ca legea din romania incredinteaza copilul mamei indiferent de situatie.....ceea ce mi se pare absurd in unele cazuri ...chiar si in al meu.....aici copilul are tot ce-i pofteste inima ca sa nu mai spun de conditiile bune in care este crescut si educat. mi-e un pic frica in acest caz pentru ca in cazul in care il castiga cred ca se va razbuna pe mine prin copl spre deosebire de mine care i-am spus deja ca are tot dreptul sa-l vada si sa-l aibe cand vrea..
Cu D-zeu inante....
Ca regula , copilul este incredintat mamei , prin exceptie , acesta poate fi incredintat tatalui.
In toate cazurile este avut in vedere interesul minorului .
Au existat situatii juridice cand avocatii au adus argumente solide ca tatal este mai potrivit pt a -i oferi minorului o buna crestere si educatie.
Luati legatura cu un avocat si faceti toate demersurile in acest sens.
Succes.
Domnule ghiocel, nu am inteles clar din mesajul dv. de ce anume ar fi absurd sa i se incredinteze copilul mamei in cazul dv... E important sa intelegem pe ce anume se bazeaza opinia dv., etc.
E important si daca ambii aveti venituri, daca ambii aveti o locuinta etc.