avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... mostenire - intabulare
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

mostenire - intabulare

Buna ziua.Cu permisiunea dv as dori si eu un raspuns daca se poate.Suntem 2frati am facut tacsa de mostenire si ni s-a datcertificatul de mostenitor .Eu sunt plecat in strainatate sora meavrea sa iasa din diviziune poate sa faca cadastru pe partea ei daca eu nusunt in tara.Va multumesc.:sorry:
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Silvia Hulpus , Consilier juridic 22:55, 30 Octombrie 2011
Nu poate sa faca intabularea fara dvs.
nu poate sa-si intabuleze, cat timp este in indiviziune
dar poate deschide proces de iesire din indiviziune, si apoi sa-si intabuleze dreptul

dar cu ce va deranjeaza ca vrea sa-si intabuleze? nu sunteti multumit de cota parte primita din mostenire?
Lucrurile trebuie rezolvate in ordinea aceasta :
- iesirea din indiviziune, prin incheierea unui act de partaj voluntar sau in urma unui proces
- intabularea dreptului de proprietate asupra partii din mostenire atribuita in urma partajului.
ce inseamna indiviziune?
Ultima modificare: Duminică, 30 Octombrie 2011
ContSters227075, utilizator
Indiviziunea reprezinta acea comunitate de bunuri care are ca obiect un patrimoniu (o universalitate de bunuri si nu bunurile vazute individual).
Indiviziunea presupune o pluralitate de titulari, fiecare dintre ei avand un drept exclusiv asupra unei cote-parti ideale din comunitatea de bunuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare cumparare rddox rddox Exista un text de lege care interzice vanzarea unei cote parte dintr-un imobil aflat in proprietatea a 3 persoane ( frati) , inainte de a initia un proces de ... (vezi toată discuția)
Partaj teren Stelian Brotea Stelian Brotea Buna ziua, Pe titlul de proprietate sunt 3 mostenitori. Unul dintre ei nu vrea sa faca succesiune dupa parinti ca sa putem face partajul terenului. Daca ... (vezi toată discuția)
Intrebare iesiredinindiviziune iesiredinindiviziune buna seara, poate sa imi clarifice cineva daca [u]partaj succesoral[/u] si [u]iesire din indiviziune[/u] este acelasi lucru? in caz ca NU e acelasi lucru, ... (vezi toată discuția)