avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj

Buna ziua!
Va rog, sa ma ajutati in urmatoarea problema.
Vreau sa obtin ajutorul de somaj dupa concediu de crestere copil 2 ani si intampin urmatoarea problema:
1. am lucrat in invatamant timp de 10 ani si post nu mai am , deoarece am fost pe perioada determinata;
2; de la fortele de munca pt. intocmirea dosarului de somaj imi cer decizia de reluare a activitatii si decizia de incetare ( art.56, litera i din Codul muncii) in aceeasi zi sa fie eliberate? Este posibil asa ceva??
Eu decizia de incetare a activitatii o am...dar decizia de reluare a activitatii nu o am, deoarece secretara de la scoala imi spune ca nu se poate elibera in aceeasi zi...... si cum sa-mi faca asemenea adeverinta,daca post nu mai este.
Va rog sa ma ajutati in aceasta problema.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriana * , Consultant resurse umane 09:25, 31 Octombrie 2011
Decizia de reluare a activitatii se intocmeste doar daca aveti contract de munca pe perioada nedeterminata si, la sfarsitul perioadei de concediul de crestere a copilului reluati activitatea, in baza aceluiasi contract de munca - ceea ce nu este cazul, din cate inteleg.
Deci, nu va trebuie!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restructurare post conc crestere copil andracazan andracazan Buna ziua. Sunt in concediu crestere copil pana la 2 ani.Pe 10 nov.2013, baietelul implineste doi ani. Tocmai m-au anuntat verbal de la servici ca s-a ... (vezi toată discuția)
Terminare concediu de crestere copil gina_maria gina_maria Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la cateva intrebari, si anume: - sunt in concediu crestere copil pentru 1 an de zile; acesta se incheie cand ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa terminarea concediului de crestere copil de pina la 2 ani bogdan_andrei_s bogdan_andrei_s buna ziua am o mare problema si va rog sa ma ajutati cu un raspuns cit mai repe,daca se poate pe data de 9.02.2011 face copilul 2 ani si trebuie sa ma intorc ... (vezi toată discuția)