avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Redeschidere PFA si un nou cod CAEN
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Redeschidere PFA si un nou cod CAEN

Buna ziua
Am un PFA suspendat de anul trecut. Acum as vrea sa-l redeschid si sa adaug un nou cod CAEN. Acest cod CAEN (inchirieri auto) nu se inscrie la norma de venit, fapt pentru care probabil va trebui sa tin niste registre de venituri si cheltuieli.
Va rog mult daca puteti sa-mi spuneti si mie ce implica un astfel de PFA ca dari la stat. Mentionez ca in acelasi timp sunt si angajata cu contract de munca.
Nu stiu cum functioneaza un astfel de PFA.
Multumesc anticipat.
O saptamana excelenta!
Cel mai recent răspuns: Mustata Ana , utilizator 14:06, 31 Octombrie 2011

Daca noua activitatea nu se incadreaza la norma de venit va trebui sa conduceti contabilitatea in partida simpla si sa se conduca registrele prevazute de Ordinul MFP nr 1040/2004..
Obligatiile catre bugetele publice sunt aceleasi: impozit 16%; cass 5,5%.
Daca sunteti si angajata cu contract de munca nu aveti obligatia platii CAS pt pensie.

Multumesc frumos.
Aceste contributii impozit si sanatate se platesc la profit, adica ce reiese din contabilitatea in partida simpla venituri-cheltuieli?
Acest tip de contabilitate se poate face de oricine sau este nevoie de un contabil?
Pe anul in curs se depune o declaratie la fisc (220) privind veniturile estimate, dupa care se transmite o decizie de impunere. Contributiile si impozitul se platesc in raport de venitul net (venituri-cheltuieli) din decizia de impunere urmand ca in anul urmator, dupa depunerea declaratiei 200 (pana la 25 mai, anul urmator) sa se procedeze laregularizarea platilor in plu s sau minus.
Contabilitate in partida simpla se poate conduce de catre o persoana care nu este contabil.

Multumesc mult.
Momentan am inteles si nu mai am intrebri.
Daca subiectul mai necesita lamuriri sa mai apelez la dvs.
O saptamana excelenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa infiintare pfa ce acte sunt necesare si la ce institutie imi exprim optiunea pentru p.f.a. norma de venit sau in sistem real? cris_geany cris_geany dupa infiintarea de pfa coafor ce acte trebuie sa mai am,in vederea unui control de la OPC,garda financiara ,... ... (vezi toată discuția)
Pfa resurse umane mihaela_simi mihaela_simi Buna ziua, Ce cod caen se poate alege pentru activitati de resurse umane? Multumesc. (vezi toată discuția)
Pfa - norma de venit sau sistem real de impozitare Lian Iacob Lian Iacob Am deschis acest topic pentru a lamuri si a se vedea diferenta clara dintre un sistem real si norma de venit la PFA. Cine doreste sa aduca informatii e bine ... (vezi toată discuția)