avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cu ce articol incetez un cim pe perioada determinata ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cu ce articol incetez un cim pe perioada determinata de o luna astfel incat salariata sa beneficieze de somaj?

Buna ziua,
Am o salariata incadrata cu cim pe durata determinata de o luna 26.10.2011- 26.11.2011 cu ce articol ii desfac cim pentru a putea beneficia de somaj.
Itm-ul a spus ca in noul cod cu 56 lit i.
Dar eu as dorii confirmarea d- stra sa nu aiba probleme la somaj.
Multumesc!!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:00, 31 Octombrie 2011
da, articolul este 56 lit( i), conform noului CM.
Ultima modificare: Luni, 31 Octombrie 2011
lilid, utilizator
1. Da, este vorba de art.56(1), lit.i) din Codul muncii:

Art. 56
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
...
i) la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata;
...
2. Incetarea CIM pe perioada determinata la data expirarii sale ii permite salariatei sa beneficieze de indemnizatie de somaj daca indeplineste si celalta conditie de a avea 12 luni cotizate la somaj in ultimele 24 de luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract munca perioada determinata vio58 vio58 o PERSOANA ESTE ANGAJATA PE PERIOADA DETERMINATA (PINA IN 31.10.2011) ,INDEPLINESTE TOATE CONDITIILE DE PLECARE IN SOMAJ.iNTREBARE decizia pt cim perioada ... (vezi toată discuția)
Mod.c.m. MagicAgrojet MagicAgrojet Cine poata sa-mi spuna ? S-a modificat CM art.56 lit.j incetare CIM perioada determinata in art.56 lit.i? Va multumesc (vezi toată discuția)
Somaj tla tla poate beneficia de indemnizatie de somaj salariatul cu contract individual de munca pe durata determinata si caruia i-a incetat de drept contractul? (vezi toată discuția)