avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general inregistrare chirie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

inregistrare chirie

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: o persoana juridica inchiriaza de la o persoana fizica un apartament pentru cu destinatie locuinta de serviciu.
Cum inregistrez chiria si taxele aferete (gaz, electricitate, apa) avand in vedere ca persoana fizica nu poate emite nici factura si nica chitanta, desi vrea banii platiti in numarar.
Eu nu am nici o dovata ca am platit acele sume. In ce baza fac inregistrarile in contabilitate?
Va rog un raspuns urgent.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 20:06, 31 Octombrie 2011
In baza contractului de inchiriere.
Contractul de inchiriere sa fie inregistrat la Administratia Financiara. In el sa fie specificat ca societatea suporta toate aceste cheltuieli, inclusiv reparatii daca intervin pe perioada contractului de inchiriere.

Plata sumelor o faceti pe baza unei dispozitii de plata catre proprietar, unde se va specifica ce suma ati achitat si ceea ce reprezinta. Pe verso va completeaza suma primita, aadata, semnatura si numarul cartii de identitate. Cheltuielile pentru toate acestea sunt deductibile din punct de vedere fiscal, atata timp cat activitatea pe care o desfasurati in acest spatiu inchiriat este aducatoare de venituri. La facturile respective va poate da cate o copie pentru a anexa la dispozitia de plata, dar nu le inregistrati in contabilitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deductibilitate cheltuieli de intretinere pentru spatiu inchiriat alina240 alina240 Buna ziua Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva. In calitate de PJ am inchiriat o cladire de la o persoana fizica, pe baza de contract de inchiriere ... (vezi toată discuția)
Plata utilitatilor - contract inchiriere de la persoana fizica mircea256 mircea256 Buna ziua am intalnit urmatoarea situatie, un SRL a inchiriat de la o persoana fizica spatiu pentru punctul de lucru. In contract nu s-a specificat ca plata ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere de spatiu intre firma si pers fizica adina m adina m Societatea mea a inchiriat un spatiu comercial de la o persoana fizica. Cum imi inregistrez in contabilitate cheltuielile cu energia electrica avand in vedere ... (vezi toată discuția)