avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1276 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... este legal pt pfa contract separat cu radet,desi ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

este legal pt pfa contract separat cu radet,desi spatiul nu e al pfa ,ci al unei pers fizice? fizica?

Am gasit azi in usa o foaie care se intitula somatie.Nu scria somatie de plata ,ci doar somatie.Nu avea data pe ea,dar scria ca in 3 zile de la prezenta,tb sa ma prezint la radet cu actele firmei,pt ca sa fac contract separat cu radet ca si firma.
Probl este ca spatiul nu este al meu,ci al unei persoane fizice cu care pfa ul meu a facut comodat.
Cat de legala este aceasta somatie?nu are data ,nu am primit-o personal,iar eu am pfa de traduceri ,nu srl si spatiul nu este al meu.Scrie ca daca nu ma prezint vor actiona pe linie de control fiscal.Dar eu platesc la asociatia de bloc intretinerea lunar.
Poate ma lumineaza cineva.multumesc!
Cel mai recent răspuns: neutra , utilizator 20:34, 1 Noiembrie 2011
:-/
N-am auzit de vreo reglementare in acest sens. In somatia respectiva nu mentioneaza conform carei legi/ordonante/decizii, etc. trebuie sa va conformati?
Dat fiind ca pretul pentru gigacalorie pentru persoane juridice (toti furnizorii -de stat- de utilitati considera ca si PFA sunt pers. juridice) este mai mare, s-or fi gandit sa mai faca un ban...
Cred ca trebuie sa insiintati propietarul spatiului si sa mergeti impreuna cu dansul sa vedeti despre ce este vorba.
Luati cu Dvs. legea OUG 44/2008 care mentioneaza ca PFA, Intreprinderile individuale si Intreprinderile familiale nu au personalitate juridica.
O discutie despre statul PFA gasiti aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
L.C.
Poate mai primim un raspusn edificator in acest sens pentru ca sunt si eu curioasa. Asteptam eventuale vesti despre cum s-a rezolvat situatia. Multumesc anticipat.
Dupa parerea mea somatia v-a sosit in urma unei reclamatii facute de unul din vecinii Dvs. binevoitori, care stiu ca spatiul este dat spre folosinta unei alte persoane, de catre proprietar. Probabil acesta s-a exprimat ca este sediul unei societati comerciale. Nu stiu sa existe o reglementare care sa va oblige sa incheiati contract pentru utilitati pe PFA. Ar trebui sa mergeti la sediul regiei respective pentru clarificari. Daca aveti contract de comodat si platiti cheltuielile lunare cu intretinerea, nu vad unde este problema.
In Timisoara, de exemplu, se practica de multi ani incheierea de contracte de termoficare separate cu agentii economici (firma sau PFA). Motivul este tariful diferit, deoarece pentru agentii economici gigacaloria nu este subventionata.
Nu conteaza cine este proprietarul spatiului, cata vreme functionati acolo inseamna ca aveti un contract si in baza lui va desfasurati activitatea.
Important este daca ati schimbat sau nu destinatia spatiului. Daca spatiul a ramas cu destinatie de locuinta si acolo aveti doar sediul profesional, fara activitate, mergeti cu actele la Radet.
Daca ati schimbat destinatia din locuinta in spatiu cu alta destinatie si va desfasurati activitatile economice in el nu prea aveti scapare, probabil va trebui sa incheiati contract la tarif nesubventionat.
De obicei aceste lucruri sunt reglementate in Hotarari ale consiliilor locale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara! sunt obligat să îmi fac contract radet pe firmă ... paultrefu paultrefu Bună seara! Sunt obligat să îmi fac contract RADET pe firmă în cazul unui PFA cu activitate la parterul unui bloc de locuințe ? Administratorul îmi ... (vezi toată discuția)
Plata diferita catre radet pentru societate cu adresa in apartament ciprian.balint ciprian.balint Buna ziua, Mi-am deschis o societate care are sediul social la mine in apartament printr-un contract d ecomodat. Am toate aprobarile societatii de locatari si ... (vezi toată discuția)
Sediu social firma in bloc poparlan poparlan firma care are sediu social in condominiu plateste caldura in conformitate cu prevederile hotararea consiliului general al municipiului bucuresti nr ... (vezi toată discuția)