Bună seara! Sunt obligat să îmi fac contract RADET pe firmă în cazul unui PFA cu activitate la parterul unui bloc de locuințe ? Administratorul îmi calculează căldură la preț de firmă. Dacă eu nu am contract individual cu RADET, este posibil ca RADET să trimită factură către asociație în care eu să am automat calitate de firmă și să mă taxeze ca atare? Am înțeles că administratorul primește lunar un formular prin care trebuie să declare ce locuințe sunt spatii comerciale. Este adevărat? Ce se întâmplă dacă el nu declară l?
Cand ati inchiriat spatiul nu ati incheiat conventie cu asociatia de proprietari?
Disp L nr 196/2018 obliga aociatiile de proprietari sa incheie conventii in cazul schimbarii destinatiei spatiilor de locuit in sedii sociale sau lucrative din condominii
Nu am încheiat nici o convenție cu asociația, doar am avut nevoie de acordul lor pentru autorizația de funcționare. Eu din ce am mai citit pe forum am inteles ca este nevoie de contract individual cu RADET doar pentru persoane juridice și doar în cazul în care exista repartitoare. Eu sunt PFA deci nu am personalitate juridică și nici repartitoare nu există. În cazul în care asociația a declarat la RADET apartamentul meu ca fiind spațiu comercial, bănuiesc ca dacă le cer factura primită de la ei, trebuie să figurez separat pe factura ca și persoana juridica și scris negru pe alb la ce preț trebuie să calculeze gigacaloria, nu? În cazul în care nu sunt trecut acolo separat, voi putea concluziona că administratorul face un abuz stabilind el în locul celor de la Radet un tarif special pentru mine?
trebuie sa aveti contract separat cu Termoenergetica. Ei va emit facura separata. Administratorul poate sa introduca doar contributia pentru partile comune, sa zicem un 20%.