avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună seara! Sunt obligat să îmi fac contract RADET ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună seara! Sunt obligat să îmi fac contract RADET pe firmă ...

Bună seara! Sunt obligat să îmi fac contract RADET pe firmă în cazul unui PFA cu activitate la parterul unui bloc de locuințe ? Administratorul îmi calculează căldură la preț de firmă. Dacă eu nu am contract individual cu RADET, este posibil ca RADET să trimită factură către asociație în care eu să am automat calitate de firmă și să mă taxeze ca atare? Am înțeles că administratorul primește lunar un formular prin care trebuie să declare ce locuințe sunt spatii comerciale. Este adevărat? Ce se întâmplă dacă el nu declară l?
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 07:01, 2 Februarie 2022
Cand ati inchiriat spatiul nu ati incheiat conventie cu asociatia de proprietari?
Disp L nr 196/2018 obliga aociatiile de proprietari sa incheie conventii in cazul schimbarii destinatiei spatiilor de locuit in sedii sociale sau lucrative din condominii
Nu am încheiat nici o convenție cu asociația, doar am avut nevoie de acordul lor pentru autorizația de funcționare. Eu din ce am mai citit pe forum am inteles ca este nevoie de contract individual cu RADET doar pentru persoane juridice și doar în cazul în care exista repartitoare. Eu sunt PFA deci nu am personalitate juridică și nici repartitoare nu există. În cazul în care asociația a declarat la RADET apartamentul meu ca fiind spațiu comercial, bănuiesc ca dacă le cer factura primită de la ei, trebuie să figurez separat pe factura ca și persoana juridica și scris negru pe alb la ce preț trebuie să calculeze gigacaloria, nu? În cazul în care nu sunt trecut acolo separat, voi putea concluziona că administratorul face un abuz stabilind el în locul celor de la Radet un tarif special pentru mine?
trebuie sa aveti contract separat cu Termoenergetica. Ei va emit facura separata. Administratorul poate sa introduca doar contributia pentru partile comune, sa zicem un 20%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara! de unde știe radet cât am de plătit la căldură ... paultrefu paultrefu Bună seara! De unde știe RADET cât am de plătit la căldură dacă nu am repartitoare ca și persoană juridică să mă taxeze la preț de firmă? Am ... (vezi toată discuția)
Este legal pt pfa contract separat cu radet,desi spatiul nu e al pfa ,ci al unei pers fizice? fizica? ioanaann ioanaann Am gasit azi in usa o foaie care se intitula somatie.Nu scria somatie de plata ,ci doar somatie.Nu avea data pe ea,dar scria ca in 3 zile de la prezenta,tb sa ... (vezi toată discuția)
Pret diferit pentru persoane juridice? kikitam kikitam la parterul blocului ,in apartamentul 1 proprietarul a deschis acum cativa ani un cabinet stomatologic; la vremea respectiva ,proprietarul a luat aprobare de ... (vezi toată discuția)