avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Unde se da in judecata un executor judecatoresc?
Discuție deschisă în Executare silită

Unde se da in judecata un executor judecatoresc?

Speta ar fi urmatoarea:
In fapt Dna Executor a facut executarea pentru o suma mai mare decat soldul datorat firmei creditoare. Desi a fost notificata despre acest fapt, dansa intelege sa se eschiveze, la nesfarsit, plasand vina in curtea creditorului. Mentionez ca am inclusiv, adresa oficiala cu soldul care trebuia achitat, catre creditor.Am si chitantele, care atesta ca s-au facut plati, inaintea demararii, procedurii de executare, catre creditor,pentru acelasi sold.Nu este oare, obligatia executorului de a se interesa care este soldul, de executat? De asemenea daca a fost notificat de eroarea pe care o savarseste, nu trebuia sa o remedieze?
Doresc sa-mi recuperez suma care este in plus executata si care se afla in contul executorului de peste 5 luni.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 17:00, 31 Octombrie 2011
in cazul in care vi s-a executat o alta suma decit cea reala puteati face contestatie la executare.
acum va puteti indrepta impotriva creditorului (si nu a executorului) solicitind suma executata peste cea reala.
Problema se putea rezolva prin formularea unei contestatii la executare. Termenul pentru formularea contestatiei este de 15 zile de la data cand vi s-a comunicat actul de procedura contestat.
Inteleg ca dvs. invocati efectuarea unor plati facute in contul creantei inainte de demararea executarii silite. In acest caz, trebuia sa formulati contestatie in termen de 15 zile de la data cand executorul v-a comunicat somatia. In somatie erau indicate si sumele pentru care s-a pornit executarea silita.
Executorul are dreptate. El executa suma mentionata in titlul executoriu sau cea indicata de creditor, in cazul in care se solicita o suma mai mica decat cea din titlu.
Chiar daca dvs., debitor, invocati ca ati realizat plati in contul creantei, executorul nu este in masura sa stabileasca daca aveti dreptate sau nu, ci numai instanta de judecata in cadrul contestatiei la executare.
Puteti, spre exemplu, sa aveti mai multe datorii la acelasi creditor, iar executarea sa fi fost pornita doar pentru una dintre datorii. Executorul nu este competent sa constate daca plata invocata de dvs. a fost in contul creantei care face obiectul executarii sau in contul altei creante.
Fiindca afirmati ca au trecut 5 luni de cand executorul a incasat banii in contul executarii, formularea unei contestatii la executare va fi respinsa de instanta de judecata ca tardiva.
Interesati-va daca executorul a eliberat suma creditroului si formulati o actiune pentru restituirea platii nedatorate impotriva creditorului, iar daca suma nu a fost inca eliberata de executor si impotriva acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma confrunt cu urmatoarea problema : in urma unei hotarari judecatoresti ... Vinicius20 Vinicius20 Ma confrunt cu urmatoarea problema : In urma unei hotarari judecatoresti ramase definitive, au fost stabilite obligatii de plata ale mele catre un ... (vezi toată discuția)
Somatie plata CristiBH CristiBH Buna ziua Situatia este cam asa. In 2007 am luat un credit de la Raiffeisen. In 2011 am ramas fara loc de munca si am intrat in imposibilitate de plata. ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare silita ionut979 ionut979 Buna ziua! Am urmatoarea speta: Contract de credit incheiat in 2008 cu BRD pentru un credit nevoi personale in valoare de 15000 lei pe 10 ani, s-au platit ... (vezi toată discuția)