avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale deschidere rol fiscal
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

deschidere rol fiscal

Am primit teren de la primarie in baza legii 15/2003 pt construirea unei locuinte bifamiliale . Am prezentat documentele necesare pt deschiderea rolului fiscal , dupa incheierea procesului verbal de receptie la terminarea lucrarii.
Nelamurirea mea este de ce ni s-a spus k se va deschide UN SINGUR ROL FISCAL ,si nu doua ,daca suntem doi proprietari ,iar imobilul cuprinde practic doua apartamente , casa fiind tip duplex.
In felul acesta vom avea un singur act de proprietate pe care suntem trecuti amandoi???
Vom depinde unul de altul pentru plata impozitului pe locuinta??
Cum isi va putea vinde fiecare dintre proprietari locuinta , cand acest lucru va fi posibil , daca exista un singur rol ??
Mentionez ca autorizatia de constructie suntem trecuti amandoi , pt locuinta BIFAMILIALA.
va multumesc anticipat pt lamuriri!!!
Cel mai recent răspuns: m_irina , utilizator 09:05, 24 Septembrie 2008
Ideea e ca, odata ce autorizatia de construire este emisa pe numele amandurora, rolul fiscal nu avea cum sa fie decat comun, adica un singur rol. Plata impozitului pe cladiri va trebui achitata integral la termenul scadent si nu conteaza ca este achitat de tine sau de cealalta persoana, urmand ca dupa aia sa va intelegeti intre voi sa va recuperati partea de impozit care se cuvine fiecaruia.
Pentru a preintampina aceasta situatie trebuia ca inainte de a obtine autorizatia de construire sa individualizati fiecare suprafata de teren pe care o aveti in folosinta. In aceste conditii puteati obtine doua autorizatii si de aici lucrurile erau mai simple, ca se deschidea rol fiscal pentru fiecare in parte. Cred ca acum puteti sa mergeti la judecatorie sa solicitati o iesire din indiviziune cu partaj, urmand ca instanta sa se pronunte printr-o hotarare judecatoreasca cu care mergeti la serviciul financiar si vi se va deschide rol fiscal separat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie duplex cumatru cumatru Salutare. Doresc sa-mi construiesc un duplex impreuna cu sora mea. Intrebarea e cum pot face ca toate actele sa fie din start pe ambele persoane: - eu ... (vezi toată discuția)
Imobil cu doi coproprietari, autorizație de construcție eliberată pe numele unuia dintre ei. cadastristul nu poate face separarea din acest motiv, care e soluția? Ionut Sarapatin Ionut Sarapatin Am si eu o situatie mai delicata. Un teren cu 2 coproprietari. Am facut demersurile pentru autorizatia de constructie pe ambele nume. De la primarie a iesit ... (vezi toată discuția)
Proprietar prin autorizatie de constructie boarcornel boarcornel Pe un teren de 5000 mp se construiesc 2 locuinte identice.Conform actului de intabulare pe teren este proprietara sotie.pe o locuinta este proprietar sotul iar ... (vezi toată discuția)