avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imobil cu doi coproprietari, autorizație de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imobil cu doi coproprietari, autorizație de construcție eliberată pe numele unuia dintre ei. Cadastristul nu poate face separarea din acest motiv, care e soluția?

Am si eu o situatie mai delicata. Un teren cu 2 coproprietari. Am facut demersurile pentru autorizatia de constructie pe ambele nume. De la primarie a iesit autorizatia gresita doar pe un singur nume. Am ridicat cladirea tip duplex. Am facut receptia tot pe un singur nume ca in autorizatie! Am fost sa o impozitam la fisc si ne.au impozitat cladirea tot pe un nume cel din autorizatie. Am ajuns la cadastru si cadastristrul nu poate sa ne separe din cauza autorizatiei emise gresit. Persoana care nu este trecuta in autorizatie vrea sa vanda partea lui de cladire cu cota lui parte de teren. Pe teren actele sunt ok. 1/2 o presoana si 1/2 cealata persoana. Pe cladire nu se poate face dezmembramantul. Care e solutia? Se poate rezolva la primarie sau doar in instanta? Multumeac anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 15 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 01:23, 16 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si terenul si cladirea sunt in coproprietate. Este irelevant faptul ca s-a emis gresit autorizatia de construire doar pe numele unei singure persoane.
Asta nu inseamna ca singurul proprietar este persoana de pe autorizatie.
Dar trebuie sa mergeti la Primarie si sa cereti rectificarea autorizatiei de construire.
Nu ar trebui sa fie complicat daca ati cerut chiar de la inceput si eroarea apartine functionarului.
Este un act administrativ gresit emis.
Problema este ca ati continuat perpetuarea greselii acceptand receptia si inregistrarea fiscala in baza aceluiasi act administrativ eronat.
Autorizatiile de construire si autorizatiile ar trebui obtinute de avocati, in niciun caz de firme de arhitectura.
Daca ati depus actele la o firma de arhitectura (sau intermediari) si ei v-au obtinut autorizatia gresita, va puteti indrepta impotriva lor pentru eventuale pagube rezultate din malpraxis profesional si/sau din exercitarea avocaturii fara licenta.
Nu am acceptat greșeala in cunoștiință de cauza. Eu am ajuns doar in situatia cand a trebuit sa iau un certificat fiscal si am constatat ca nu am clădirea impozitata. Actele nu au fost la mine pentru ca am fost plecat. Problema e ca cererea pentru autorizație este pe ambele nume. Greseala a plecat de la primărie!
Daca le-ati facut cu un samsar, puteti sa il dati in judecata pentru ca v-a facut actele gresit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie duplex cumatru cumatru Salutare. Doresc sa-mi construiesc un duplex impreuna cu sora mea. Intrebarea e cum pot face ca toate actele sa fie din start pe ambele persoane: - eu ... (vezi toată discuția)
Schimbarea de destinatie si cartea funciara !!! Anjelique Anjelique In urma cu 11 ani , impreuna cu sotul meu ( actualmente ex ), am construit o statie service auto , care din lipsa de fonduri nu a mai putut fi pusa in ... (vezi toată discuția)
Coproprietate teren, situatie speciala magicstar magicstar Buna seara... As dori sa redescriu situatia noastra in speranta unui raspuns lamuritor. Teren detinut de un cuplu, cu autorizatie de constructie pentru a ... (vezi toată discuția)