buna ziua.as dori daca ma puteti ajuta in urmatoarea problema.am un contract de comodat prin notariat pe o perioada de 20 de ani facut intre mine si sora mea.de vreo 2 ani de zile sora mea ma dat in judecata sa rezilieze contractul si a pierdut procesul neavind probe temeince pentru rezilierea contractului eu achitandu-ma de toate clauzele care sant puse in contract.acuma mai nou sora mea vrea sa faca un imprumut la banca sa garanteze cu imobilul in cauza si sa nu mai plateasca creditul ca banca sa ii puna sechestru pe imobil.ar putea banca sa ii ofere acest credit daca are chiriasi in imobilul ipotecat?,si daca banca ne da afara din casa daca ea nu isi plateste creditul?cu speranta ca ma veti ajuta va multumesc.
Banca nu ar avea cunostinta despre contractul de comodat, decat in cazul in care dvs. ati intabulat acel contract in cartea funciara a imobilului si atunci banca va refuza acordarea creditului avand ca garantie acest imobil. Avand in vedere ca este incheiat pe o perioada atat de mare, ar trebui sa intabulati contractul de comodat la cartea funciara.