Salut,
am depus contestatie in iunie pentru ca mi-a fost retinut permisul pentru depasire pe trecerea de pietoni. Pana aici politistul are dreptate, numai ca am executat manevra pentru a depasi autobuzul din fata mea care a oprit brusc, fara semnalizare, in zona liniei continue. In fata autobuzului mergea cu 10km pe ora o autoutilara DAC si am continuat depasirea pana pe trecerea de pietoni unde era politistul.
Eu vreau sa contest PV-ul din 2 puncte de vedere:
1. ca vinovatul a fost soferul autobuzului - pentru asta am temei legal
2. a. Politistul a dat dovada de lipsa de profesionalism fiindca nu a investigat suficient circumstantele. Autobuzul a fost oprit 5 min. in acel loc 200m de unde era politistul si acesta nu sa sinchisit.
2. b. Polistul a refuzat sa imi scrie toate obiectiile pe procesul verbal, a scris numai una, motivand ca nu scrie neadevaruri pe PV si ca nu mai are loc.
Politistul nu are martori si nici eu.
Mai mult de atat vreau sa stiu daca pot cere daune interese/morale pentru asa ceva fiindca nu am gasit un temei legal.
Buna seara !
Pe fondul cauzei e greu de crezut ca vi se va admite plangerea mai ales daca nu aveti martori.
Daune morale nu am auzit sa se fi acordat vreodata in astfel de cazuri.
Imi puteti, va rog explica motivele pentru care credeti ca va fi respinsa plangerea? Fiindca nu stiu in ce baza varianta agentuluil constatator ar putea fi mai valida decat a mea. Plus ca existenta autobuzului a admis-o o data cu acceptarea obiectiei mele.
Legat de daune, daca voi avea castig de cauza, voi cere decontarea de catre politia romana, biletelor de tren(bucuresti ludus), a chitantei de benzina pana la ultimul leu, a zilelor libere.
Caci m-am prezentat acolo din cauza unui agent lipsit de profesionalism.