avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis retinut. Sanse plangere contraventionala?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis retinut. Sanse plangere contraventionala?

Buna

Ieri am fost oprit de un echipaj de la politia rurala pe motiv ca am depasit o masina pe o trecere de pietoni cu toate ca sunt sigur ca am intrat in depasire dupa trecerea de pietoni deci pe linie discontinua.Nu mi a mai ramas decat sa fac contestatie.Cred ca politistul a facu 2 greseli mari in completarea procesului verbal.
1 Conform pv am depasit la km 13+700m ceea ce nu e adevarat eu am depasit la km13+100m.La kilometrul indicat de el nu exista nici o trecere de pietoni.El intradevar m-a oprit la km indicat de el dar depasirea s-a efectuat cu cel putin 500m inainte .
2 A oprit si soferita pe care am depasito si a puso sa semneze procesul verbal in alb dupa care a lasat-o sa plece.Putea sa scrie ca am omorat si un om si ea era martor,ceea ce nu mi se pare corect.
Am vreo sansa la contestarea pv?
Astept raspunsurile d-voastra
Cel mai recent răspuns: Simion Patrascu , Consilier juridic 10:01, 25 Februarie 2011
Contestati la instanta, este cea care poate decide. Contestatia este gratuita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depasire pe linia continuua ContSters179979 ContSters179979 Buna ziua. Ieri am plecat in concediu din localitatea Buzau catre Baile Felix unde urma sa-mi petrec concediul de odihna. In apropiere de Predeal am depasit ... (vezi toată discuția)
Contraventie rutiera vlad1932 vlad1932 Am fost oprit in trafic de un echipaj de la rutiera in afara localitatii care circula in acelasi sens cu mine la o distanta de circa 500m si intre noi erau ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis pentru depasire pe trecere de pietoni Florent Florent Ce sanse am daca voi contesta procesul-verbal de contraventie in situatia urmatoare? Mi-a fost suspendat permisul pe 30 de zile pe motiv ca am depasit un ... (vezi toată discuția)