Ce sanse am daca voi contesta procesul-verbal de contraventie in situatia urmatoare?
Mi-a fost suspendat permisul pe 30 de zile pe motiv ca am depasit un autovehicul pe o trecere de pietoni. Dupa ce am trecut de o curba si mai era 1 m de linie continua m-am angajat in depasirea unei masini care circula cu viteza foarte mica (cca. 20-30 km/ora). In fata se aflau doua treceri de pietoni - fara pietoni, desigur, depasirea a avut loc chiar inaintea lor. O masina de politie aflata in spate m-a oprit, agentul, cand am deschis geamul, in loc sa se prezinte si sa spuna numarul autorizatiei, a inceput sa tipe la mine: cu cine am facut scoala de soferi de am depasit pe trecere?! Completarea procesului a durat mult, cca. 25-30 min., timp in care astepta spaga. Spaga nu a venit si atunci mi-a suspendat permisul si mi-a dat amenda 368 lei. Soferul masinii depasite a fost luat ca martor, el a plecat inainte sa fie completat procesul-verbal, dar i-au fost luate datele. Acesta mi-a spus ca a fost oprit ca martor pentru depasirea pe linie continua. Nu am vazut procesul-verbal, nu mi-a fost dat spre citire, mi-a fost mentionata, din spusele agentului, depasirea pe trecere de pietoni. Nici posibilitatea de a face mentiuni nu mi s-a dat. I-am spus agentului ca nu voi semna procesul-verbal si ca voi face contestatie. M-a amenintat ca imi da amenda daca nu semnez si atunci a bifat sub ochii mei amenda si daca voi intenta proces vor veni sa faca masuratori (?!) si ca au martor. A incercat sa ma intimideze. Martorul a vazut ca am inceput depasirea pe linia continua, nu ca am depasit pe trecere, cum pretinde agentul ca a scris in procesul-verbal. In masina mea se mai afla cineva care imi poate fi si mie martor. Dovada cu drept de circulatie - singura primita si citita - e o mizerie mazgalita din care abia se intelege ceva, nr. masinii depasite e partial sters cu pixul, iar numarul masinii mele e trecut gresit. Chiar si ora e data inapoi? Oare de ce? Iesea cumva din tura? Dar cum sa dovedesc ca a trecut 10, iar ora reala a fost 11?
Ce sanse am in instanta? Pe ce anume credeti ca ar trebui sa mizez?