avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Suspendare permis pentru depasire pe trecere de pietoni
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Suspendare permis pentru depasire pe trecere de pietoni

Ce sanse am daca voi contesta procesul-verbal de contraventie in situatia urmatoare?
Mi-a fost suspendat permisul pe 30 de zile pe motiv ca am depasit un autovehicul pe o trecere de pietoni. Dupa ce am trecut de o curba si mai era 1 m de linie continua m-am angajat in depasirea unei masini care circula cu viteza foarte mica (cca. 20-30 km/ora). In fata se aflau doua treceri de pietoni - fara pietoni, desigur, depasirea a avut loc chiar inaintea lor. O masina de politie aflata in spate m-a oprit, agentul, cand am deschis geamul, in loc sa se prezinte si sa spuna numarul autorizatiei, a inceput sa tipe la mine: cu cine am facut scoala de soferi de am depasit pe trecere?! Completarea procesului a durat mult, cca. 25-30 min., timp in care astepta spaga. Spaga nu a venit si atunci mi-a suspendat permisul si mi-a dat amenda 368 lei. Soferul masinii depasite a fost luat ca martor, el a plecat inainte sa fie completat procesul-verbal, dar i-au fost luate datele. Acesta mi-a spus ca a fost oprit ca martor pentru depasirea pe linie continua. Nu am vazut procesul-verbal, nu mi-a fost dat spre citire, mi-a fost mentionata, din spusele agentului, depasirea pe trecere de pietoni. Nici posibilitatea de a face mentiuni nu mi s-a dat. I-am spus agentului ca nu voi semna procesul-verbal si ca voi face contestatie. M-a amenintat ca imi da amenda daca nu semnez si atunci a bifat sub ochii mei amenda si daca voi intenta proces vor veni sa faca masuratori (?!) si ca au martor. A incercat sa ma intimideze. Martorul a vazut ca am inceput depasirea pe linia continua, nu ca am depasit pe trecere, cum pretinde agentul ca a scris in procesul-verbal. In masina mea se mai afla cineva care imi poate fi si mie martor. Dovada cu drept de circulatie - singura primita si citita - e o mizerie mazgalita din care abia se intelege ceva, nr. masinii depasite e partial sters cu pixul, iar numarul masinii mele e trecut gresit. Chiar si ora e data inapoi? Oare de ce? Iesea cumva din tura? Dar cum sa dovedesc ca a trecut 10, iar ora reala a fost 11?
Ce sanse am in instanta? Pe ce anume credeti ca ar trebui sa mizez?

Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 07:56, 7 Octombrie 2013
In circumstantele mentionate nu aveti sanse de castig in eventuala actiune in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat abuziv pt 60 de zile ForWhhy ForWhhy Bună ziua. Câteva zile mergeam cu prieteni acasă și într-un sat un echipaj de politie au trecut lângă noi cu semnale luminoase. Mașina de politie a ... (vezi toată discuția)
Pe data de 25.07.2021, ora 03:39, am depășit mașina poliției, ... adisgorj adisgorj Pe data de 25.07.2021, ora 03:39, am depășit mașina poliției, după care am depășit, având mașina politiei în spate, o dubiță iveco, pe linie ... (vezi toată discuția)
Depășire ilegală Serbanrazvan1976 Serbanrazvan1976 Am inițiat manevra de depășire pe linia discontinua, aveam in fața o mașină mică si un camion, am depășit masina mică și cand sa intru in spatele ... (vezi toată discuția)