avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1172 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... REVISAL - inregistrare lunara modificare cuantum ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

REVISAL - inregistrare lunara modificare cuantum salariu si sporuri

Buna ziua,
In raspunsul dat de inspectia muncii se face referire la completarea in registru a oricarei modificari intervenite (lunar sau ocazional) asupra cuantumului salariului sau al sporului acordat fiecarui salariat.
Inspectia muncii spune: „avand in vedere ca sporurile se acorda in functie de salariul realizat intr-o luna, acestea se vor inregistra lunar in Reg. Gen. de Ev. a Sal.”
In cazul persoanelor platite in acord intervin diferente la salariu si spor (in cazul meu spor de vechime) in fiecare luna datorita numarului de zile lucratoare.
Cum se procedeaza, se inregistreaza lunar modificarile intervenite la salariu si spor ?
Daca da cand se inregistreaza aceste modificari si de cand avand in vedere ca sal. pe aug. s-a luat in sept. si cel pt. sept in oct, etc..?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:34, 2 Noiembrie 2011
Inregistrarea in revisal a sporurilor se face si se transmite in format electronic cel tirziu cu o zii inainte de intervenirea sau modificarea acestuia.
Nu se inregistreaza decit sporurile cu caracter permanent gen spor vechime, spor conducere..., de regula cele care sunt stipulate in contractul individual sau colectiv de munca.
Ultima modificare: Luni, 31 Octombrie 2011
B.E.C. ARION, Consultant fiscal
laur67 a scris:

Inregistrarea in revisal a sporurilor se face si se transmite in format electronic cel tirziu cu o zii ininte de intervenirea sau modificarea acestuia.
.......


Care este baza legala a acestei sustineri ? ....

HG nr.500/2011 prevede altceva , si anume:
art.4 alin.2 : Orice modificare a elementelor prevazute la art. 3 alin. (2) lit. a), c)—g) se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara implinirii termenului de 20 de zile lucratoare prevazut la art. 17 alin. (5) din Legea nr. 53/2003, republicata. Exceptie fac situatiile in care modificarile se produc ca urmare a unei hotarari judecatoresti sau ca efect al unui act normativ cand inregistrarea in registru se face in ziua in care angajatorul se prezuma, potrivit legii, ca a luat cunostinta de continutul acestora.


Multumesc pentru raspunsurile date, dar cred ca nu m-am facut suficient inteleasa.
Intrebarea mea era daca se va inregistra lunar modificarea cuantumului salariului si a sporului cuvenit pentru perioada lucrata (ex. aug. are 23 zile lucratoare, ..oct. 21 zile lucratoare, sau intr-o luna are lucrate doar 10 zile si restul in CM) sau doar modificarile survenite care au la baza o decizie sau un act aditional.
Eu am trecut in revisal doar salariul de baza brut lunar si sporul cuvenit.
Va trebui sa trecem lunar sal.? Revisal este un stat de plata?
Intrebam cand se trec ac. modificari (daca se trec) pt. ca, calculul sal. cuvenit pt. luna aug. se face pana pe 10 sept. (data de lichidare), pt. sept. pe 10 oct, ..
Sporurile salariale care se introduc în aplicația Revisal sunt sporurile cu caracter permanent acordate de către angajator conform contractului individual de muncă.

Sporurile cu caracter permanent sunt sporurile care se acorda lunar ... sporurile se inregistreaza in REVISAL la data constituirii drepturilor salariale , adica la data cand se intocmesc statele de plata a salariilor..

Orice modificare adusa unui spor cu caracter permannt sau salariu se va inregistra in REVISAL.
Eu am introdus salariul tarifar brut lunar si cuantumul sporului de vechime aferent in plata la 01.08.2011.
Ce voi face in cazul acesta?
Voi inregistra acum sal. aferent lunii aug. si septembrie si cuantumul sporului de vechime, apoi pe 10 noiembrie salariul si cuantumul sp de vechime aferent lunii octombrie?

Alte discuții în legătură

Introducere sporuri in revisal crissruc crissruc Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns in situatia in care trebuiesc introduse sporurile cu caracter permanent in revisal( de ex. spor vechime- care nu ... (vezi toată discuția)
Intrebare revisal alexandra24 alexandra24 stie cineva daca scrie undeva ca trebuie sa introducem toate sporurile in revisal,cele fixe dar si cele variabile,urmand a fi modificate lunar?Mie mi s-a spus ... (vezi toată discuția)
Modificari sporuri - revisal Herra_ Herra_ Sporurile salariale din statul de plata aferent lunii [u]august 2011 [/u]difera fata de cele ale lunii [u]septembrie 2011[/u]. Trimit registrul electronic in ... (vezi toată discuția)