avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am condus fiind sub influenta alcoolului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am condus fiind sub influenta alcoolului

buna ziua.daca poate cineva sa ma ajute cu niste raspunsuri.in urma cu doua luni am avut un accident.consumasem bauturi alcoolice.accidentul a fost deraparea in sant si deteriorarea unui stalp electrica.sa produs pe la ora 12.55am politia a juns la fata locului pe la ora 1.50 cand am fost supus probei de suflu 0,81l in aer expirat.am fost condus la spital mi sau recoltat 2 probe.la 2.50am 1,30l as si a doua la 3,50am 1,15as.pana acum nu am fost chemat la audieri la cp as vrea sa fac o cerere de recalculare cam care ar fi pasi de urmat si ce mati sfatui sa fac sunt sofer si am nevoie de permis.nu am mai avut nici o amenda pana acum din 2006.va multumesc
Ultima modificare: Luni, 31 Octombrie 2011
costy_sav, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:27, 31 Octombrie 2011
indiferent de rezultatul recalcularii veti ramine fara permis minim 90 de zile.
recalcularea nu este intotdeauna in favoarea dvs si poate fi inlaturata ca proba de catre parchet deoarece nu este chiar o proba stiintifica, ea fiind dependenta de declaratiile invinuitului si ale martorilor, deci este relativa.
cel mai bine este sa discutati cu un avocat ales (oricum veti primi unul din oficiu daca veti fi trimis in judecata) iar acesta sa va sfatuiasca dupa analizarea dosarului.
dar daca dosarul se trimete la tribuna nu este anulare cu suspendare?si recalcularea ce am mai citit pe net te ajuta scade cu cateva procente bune.am intrebat un avocat si mia zis ca in faza in care sunt eu na ma poate ajuta doar la tribunal.eu as dori sa scap doar cu suspendare am fost inconstient cand mam urcat:(( dar meseria imi este de sofer.as vrea sa stiu cam cum calculeaza procurorul acesti factori.in stagiul meu ar putea sa imi dea doar 90 zile suspendare?tin sa mentionez ca am baut de la ora 8pm pana pe la 12.45 cam 5 pahare vin sprit asta am declarat si asta a declarat si martorii.si a mai precizat politistul in procesul verbal ca acea curba era nesemnalizata corespunzator si pe partea carosabila se afla pietris.ma ajuta la ceva acestea?la spital cand mi sa luat sange am fost dezinfectat cu alcool sanitar.si inaintea suflului imi venise va vomit porbabil dupe lovitura.
Ultima modificare: Luni, 31 Octombrie 2011
costy_sav, utilizator
Nimic din ce declarati nu va este favorabil. Ati comis o infractiune si veti suporta consecintele. Nu cred ca veti scapa cu 90 de zile de suspendare ci anularea permisului si condamnare cu suspendare. Angajati-va un avocat care sa va reprezinte in proces si sa va apere interesele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal pentru alcool la volan.ce pot face? EUGURO EUGURO Buna ziua.As dori si eu o informatie.Acum 1luna si jumatate am fost surprins la volan conducand cu 1,18 alcool pur in aerul expirat.Am fost si la recoltarea ... (vezi toată discuția)
Conducere sub influenta bauturilor alcoolice floppy5_87 floppy5_87 un sfat ce as putea sa mai rezolv : am condus baut la volan si mi s-a depistat ca aveam 0.77 in aeru expirat ... am fost condus la spital unde mi s-au recoltat ... (vezi toată discuția)
Permis retinut, 0.54 in aerul expirat lesnoland lesnoland buna, acum trei saptamani sambata seara m-am certat cu prietena, in urma scandalului a aparut o vecina care mi-a spus ca daca nu plec din zona cheama ... (vezi toată discuția)