avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... impozit pe venit sau impozit pe profit?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

impozit pe venit sau impozit pe profit?

As dori si eu un sfat:
-Sint infiintata din 2008 ,si pina in anul 2009 am fost declarata microintreprindere cu plata impozit pe venit.
-in 2010 am devenit cu toti prin L76,platitori de impozit pe profit.
-in anul 2011,am avut posibilitatea de a opta ptr.unul din cele 2 modalitati de plata:impozit pe profit sau pe venit
Eu personal nu am mai facut nici o noua decl.010,ptr.a reveni la impozitarea pe venit,considerind ca nu este cazul:optiunea mea fiind deja declarata din 2008.
De asemenea tot anul 2011 nu am avut activitate,deci nu am platit nici un impozit.
Este corect modul in care am gindit sau nu?
Cel mai recent răspuns: barbutadddddddddddddd , utilizator 20:13, 23 Noiembrie 2011
In 2010 ati fost prin lege trecut la impozit pe profit.De ce ati fi trecut implicit la impozit pe venit de la 01.01.2011?In primul rand trebuia sa vedeti daca indeplineati conditiile pentru impozit pe venit.
Da,indeplineam conditiile pt.impozitarea pe venit,si asa cum am explicat,dat fiind ca in 2010 am trecut la impozitarea pe profit prin efectul legii(nu optiune personala),am considerat ca as putea reveni la vechea forma de impozitare.
Se pare ca nu este asa!
Ce pot face acum??
Decl.010 ar fi trebuit intocmita si in cazul in care ramineam la impozitarea pe profit?
Ultima modificare: Miercuri, 2 Noiembrie 2011
barbutadddddddddddddd, utilizator
As dori sa ma ajute si pe mine cineva si sa-mi spuna cum trebuie procedat acum,daca nu am intocmit decl.010,in momentul in care am optat pt.impozitul pe venit(pt.anul 2011)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pt societate reactivata cdcd cdcd Buna ziua, O societate a fost declarata inactiva in 2011. S-au depus declaratiile 100 in zero (impozit pe profit) si 101 din 2010 pina in 2014. Nu s-a ... (vezi toată discuția)
Impozit venit micro-ordin 34/2011 declaratie 010 Carmen Stoean Carmen Stoean Societatea a fost infiintata in 2002, a functionat ca microintreprindere si platit impozit pe venit, a inregistrat vectorul fiscal, declaratia 010 ca atare, a ... (vezi toată discuția)
Declaratia 101 viorel_georgescu53 viorel_georgescu53 firmele care de la 1 .02.2013 au trecut la regimul de impozitare de 3 % pe veniturile realizate vor trebui sa depuna decl 101 pentru perioada 01-31 ianuarie ... (vezi toată discuția)