avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... nelamurire art 320 1
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

nelamurire art 320 1

buna seara. va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns... in cazul unei infractiuni de delapidare in care inculpata recunoaste savarsirea faptei , dar nu recunoaste prejudiciul creat in totalitate, se poate merge pe dispozitiile art 320 indice 1 C.P.P? va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 20:23, 4 Noiembrie 2011
Desigur , partea civila privind prejudiciul se va stabili prin expertiza oricum, si dupa expertiza trebuie sa recunoasca .
au fost facute 2 expertize in timpul urmaririi penale, expertize care au stabilit un prejudiciu mult mai mare decat cel recunoscut de inculpata....la fond inculpata a recunoscut savarsirea faptei, dar nu si a prejudiciului in cuantumul stabilit de expertiza. totusi, instanta a facut aplicarea lui 320 indice 1... este corect acest lucru?
Fara a cunoaste toate detaliile dosarului nu va putem spune exact daca este corecta sau nu hotararea instantei.
Personal, nu as fi de acord cu aplicarea art 320^1 deoarece in alin 2 se mentioneaza ca inculpatul trebuie sa recunoasca in totalitate faptele retinute in actul de sesizare a instantei.
Situatia este urmatoarea, daca fur 10 televizoare si recunosc faptul ca am furat, dar spun ca au fost numai 2 televizoare, se considera recunoastere? Eu spun ca nu, mai ales ca exista deja si doua expertize, totusi aplicarea art 320^1 ramane la aprecierea instantei.
exact la fel am inteles si eu acest articol, si anume recunoasterea in totalitate a faptelor retinute prin actul de sesizare a instantei....voi folosi acest lucru ca motiv pt recurs...va multumesc pt raspunsuri
Totusi, dupa cum am spus, aplicarea art 320^1 se lasa la aprecierea instantei si trebuie sa se cunoasca foarte bine detaliile spetei.
Spre exemplu, se poate retine situatia expusa de mai sus, adica sa nu se faca aplicarea articolului sau se poate face aplicarea art si sa se considere ca prejudiciul tine exclusiv de latura civila si astfel se recurge la disjungere conform alin 5 "Dacă pentru soluţionarea acţiunii civile se impune administrarea de probe în faţa instanţei, se va dispune disjungerea acesteia."

De asemenea prejudiciul poate schimba incadrearea juridica a faptei sau se poate considera o consecinta deosebit de grava, iar in acest caz nu se poate retine art 320^1 daca se neaga prejudiciul real.

Dupa cum vedeti, un raspuns clar nu aveti cum sa primiti deoarece in aceasta problema ar trebui sa cunoastem dosarul, dar in mod evident aplicarea trebuie sa se faca cu grija deoarece in urma retinerii art 320^1 se merge pe o procedura simplificata in fata instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicarea art 320 in cazul unui proces cu mai multi inculpati unulaltul unulaltul Buna ziua, am urmatorul caz pentru care v-as fi recunoscator daca ati putea sa dati o lamurire: Caz de inselaciune in conventii art. 215 alin. 1,2,3 si 5 ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea vinovatiei in fata instantei de judecata- art.320 ind.1 c.pr.pen. picika picika daca in faza urmaririi penale nu recunosc o fapta numai in fata judecatorului atunci beneficiez de art 320 ind 1? (vezi toată discuția)
Recunoasterea vinovatiei-cerere schimbare incadrare juridica KINGA LUPEA KINGA LUPEA La judecarea in prima instanta a infractunii de omor calificat am solicitat in favoarea inculpatului aplicarea art.320 indice 1 C.proc.pen dar inainte am ... (vezi toată discuția)