avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Vanzare active ale unei firme in insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Vanzare active ale unei firme in insolventa

O societate se afla in derularea procedurii de insolventa, solicitata de un creditor persoana juridica. Asociatii vor sa vanda un bun patrimonial al firmei in insolventa? In ce conditii se poate realiza, legal, vanzarea acelui bun, tinand cont ca firma se afla in insolventa si nu si-a stins datoriile?? Ce solutie vedeti pentru concretizarea acestui demers, in legalitate, fara a astepta acoperirea datoriilor catre creditor?
Cel mai recent răspuns: Iuliana lUMINITA Mandrescu , Consilier juridic 18:45, 3 Noiembrie 2011
Nu mai puteti vinde nimic, altyfel savarsiti o infractiune. In cauza s-a numit un lichidator si un administrator de catre instanta de judecata , luati legatuta cu aceste persoane ,numai prin intermediul lor puteti vinde.
Va multumesc pentru raspuns, dar va rog explicati-mi procedura de urmat, prin intermediul administratorului judiciar, in aceasta situatie.

In plus, v-as intreba daca, in urma vanzarii bunului patrimonial, veniturile obtinute vor fi destinate obigatoriu stingerii datoriilor existente. Multumesc.
Lichidatorul trebuie sa evalueze bunul cu un evaluator autorizat dupa care solicita creditorilor aprobarea metodei de valorificare

In plus, v-as intreba daca, in urma vanzarii bunului patrimonial, veniturile obtinute vor fi destinate obigatoriu stingerii datoriilor existente.

evident ca da
Cine este administrator?
Nu i-a fost luat dreptul de administrare ?
Nu a fost numit administrator sau lichidator judiciar ?
Daca da, nu puteti vinde nimic .Numai lichidatorul judiciar poate vinde in urma obtinerii aprobarii judecatorului sindic prin incheiere de sedinta in cadrul procedurii de insolventa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire insolventa Ccnbooks Ccnbooks Buna ziua! Am urmatoare nedumerire.O persoana apropiata mie detine o societate care in prezent se afla in procedura de insolventa.Desi o vreme a reusit sa ... (vezi toată discuția)
Firma mea e in faliment ...oare am procedat corect ? ovidiu72 ovidiu72 Avand o masina in leasing ,iar firma aflandu-se in faliment ,eu am platit din banii mei personali toate restantele si penalizarile ,am scos masina din leasing ... (vezi toată discuția)
Achizitionare apartament anomim2014 anomim2014 Urmeaza sa achitionez un apartament de la o persona juridica, fara credit. Cum pot afla daca apartamentul, obiect al vanzarii, este luat cu credit su este ... (vezi toată discuția)