avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Scutire impozit plantatie de vie tanara
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Scutire impozit plantatie de vie tanara

As dori sa stiu daca o plantatie de vie tanara( care nu a iesit pe rod ) este scutita de impozit. Mai exact nr legii , alineat , etc. , eventual un link.
Cel mai recent răspuns: un-taran , utilizator 11:12, 3 Noiembrie 2011
via care nu este pe rod nu este supusa impozitului. A se vedea Codul Fiscal, art 258 si normele de aplicare a codului fiscal.
Multumesc pt raspunsul prompt.Trebuie sa mai precizez ca am plantat anul acesta 3 Ha de vie iar cei de la primarie nu au dorit sa ma scuteasca de acest impozit pe motiv ca terenul e detinut de tatal meu , eu il am in arenda si detin dreptul de plantare dat de Directia Agricola Prahova . In opinia lor tatal meu (propietarul terenului ) nu poate fi scutit . Ce parere aveti ?
In opinia mea ar trebui scutit terenul , indiferent cine are drept de plantare ( propietarul sau arendasul ) . Precizez ca am plantat cu fonduri europene , deci am toate avizele necesare .Daca as ajunge in instanta credeti ca am castig de cauza ? Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amortizare cost plantatie vita de vie mirceani mirceani Am un teren cu vita de vie mostenit, pe care vreau sa-l vand, pe cat posibil la un pret apropiat de pretul pietii in zona respectiva. Problema este ca aceasta ... (vezi toată discuția)
Contract de arenda intre doua persoane fizice AlinaMarinFlorea AlinaMarinFlorea Buna ziua, as dorii sa stiu daca pot face un contract de arenda doua persoane fizice.Trebuie neaparat sa ai firma ca sa poti lua in arenda pamant?Ar exista ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venitul agricol neatitu neatitu Sunt proprietarul unui teren agricol,in suprafata de un hectar.Arendat unei societati din localitate.Arendasul,retine la sursa,un impozit de 16%+5,5%(CASS),din ... (vezi toată discuția)