avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... contract prestari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

contract prestari

Buna seara.Va rog sa-mi spuneti si mie daca conventiile civile incheiate sau, asa cum se mai numesc ele contracte de prestari civile, aveam obligatia de a le depune la ITM. Mai precis am contract de prestari serv la asociatie de proprietari sau conventie civila.La acestea se face referire la pct.4 capit.contraventii prevazute de HG500/2011? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 15:59, 1 Noiembrie 2011
Conventia civila de prestare de servicii nu este supusa dispozitiilor din C. muncii. Plata serviciului se face in suma fixa, fara plata contributiilor, iar prestatorul nu are calitatea de angajat.
HG 500/2011 stabileste metodologia de intocmire si completare a registrului general de evidenta a salariatilor.
Incadrarea in munca a unei persoane se realizeaza, potrivit prevederilor Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, republicata, numai prin incheierea unui contract individual de munca (CIM).
Contractele civile, comventiile, contractele de prestari servicii..., nu sunt contracte individuale de munca si-asa cum s-a aratat mai sus, nu se inregistreaza la ITM.
Dar spuneti-ne mai concret ca sa intelegem ce fel de contract aveti, pentru ce activitate, ce prestati in aceasta asociatie? O asociatie de proprietari poate avea contracte diferite pentru plata presedintelui, cenzorului, administratorului, instalatorului, femeii de serviciu, casierului, contabilului..., contracte de prestari servicii cu persoane fizice autorizate sau persoane juridice...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coventie civila Nicu I. Nicu I. Conventiile civile se mai pot incheia, in cadrul unei asociatii de propietari, in conditiile in care prin Legea 577/2003 (privind aprobarea Ordonantei de ... (vezi toată discuția)
Transmiterea in revisal liliana_balan liliana_balan Va rog sa ma lamuriti cu urmatoarele probleme: Contabilului dintr-o Asociatie de proprietari ii revine in exclusivitate atributia de a opera in ... (vezi toată discuția)
Conventie civila elenadove elenadove pentru angajatii cu conventie civila a unei asociatii de locatari din venitul brut ce retineri obligatorii se fac ?(impozit 10%,cas 5.5 %) trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)