avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pensie de urmas
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pensie de urmas

Buna ziua,

As avea o intrebare legata de mostenirea drepturilor de pensie de urmas, banuiesc ca asta e termenul.

Tatal meu a decedat de curand, iarmama mea, sotia lui unica, a ramas cu pensia de 350lei. Tatal a avut o pensie de 791lei, care includeau si o indemnizatie 47lei ca urmare a prestari de servicii in cadrul departamenului de munca al armatei in timpuls tagiului militar.
AS dori sa stiu daca mama poate sa beneficieze de o crestere a pensiei.

Exista insa o problema legata de numele mamei care, la nastere, a fost adoptata de alta familie, astfel ca pe certificatul de nastere al mamei apare numele familiei care a infiiat-o (X). Dupa cativa ani, mama a fugit de la familia adoptiva la cea adevarata. Pe buletin apare numele tatalui adevarat (Y). Pe actul de casatorie apare numele tatalui adevarat (Y) si numele dobandit prin casatorie. Astfel ca certificatul de nastere se afla in contradictie cu B.I. si actul de casatorie, ca urmare primaria comunei mi-a spus ca pt ei nu este clara identitatea mamei mele si daca ea este sotia tatalui.
Ma puteti indruma caror autoritati publice sa ma adresez si cu ce acte pentru a clarificarea faptului ca mama mea a fost sotia tatalui meu si pentru a ii obtinere o eventuala crestere a pensiei si pentru a-i obtine dreptul de a beneficia de jumatate din indemnizatia de 47lei de mai sus.
Mentionez ca parintii locuiesc intr-o comuna de judet.
Va multumesc anticipat pentru timpul si indrumarea dvs.

O zi buna

Alte discuții în legătură

Decadere din drepturi mama minora adrianperca adrianperca Buna ziua, Situatia noastra este urmatoarea: Sotul are un copil inafara casatoriei cu o fata, minora, la momentul nasterii copilului varsta acesteia era de ... (vezi toată discuția)
Moștenire Gabi10000 Gabi10000 Tatăl mamei mele a decedat acum cateva zile. Mama mea mai avea un presupus frate, care a fost crescut de către bunicii mei, dar fără să fie copilul lor cu ... (vezi toată discuția)
Proces de incredintare,adoptie davidrelu davidrelu Buna ziua Va rog sa mi dati un sfat cu privire la problema pe care o voi povesti. Acum ceva timp am avut o relatie cu o femeie maritata dar despartita,fara ... (vezi toată discuția)