avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenire

Tatăl mamei mele a decedat acum cateva zile. Mama mea mai avea un presupus frate, care a fost crescut de către bunicii mei, dar fără să fie copilul lor cu adevărat si nici nu exista acte doveditoare care sa ateste ca a fost adoptat. Inclusiv in certificatul de nastere are alt nume de familie decât cel al bunicului meu. Doar mama mea are acelasi nume de familie (pe care l a schimbat prin casatorie) cu bunicul meu . Problema este că după deces, soția si vicele presupusului frate au luat din casa toate actele, inclusiv bani pe care bătrânul ii strânge, acte doveditoare de la banca(bunicul meu avea banii in banca) si pe deasupra refuza sa ne dea si certificatul de deces. Ce putem face pentru a intra in posesia actelor pe care aceștia le au luat din casa? Multumesc
Ultima modificare: Luni, 1 Aprilie 2019
Gabi10000, utilizator

Alte discuții în legătură

Succesiune Marian_Marian10 Marian_Marian10 Buna ziua Tatal meu a decedat si doresc sa fac succesiunea. La data decesului era casatorit cu mama ( care traieste) si eu mai am un frate. Tatal meu ... (vezi toată discuția)
Evacuare andreutzz98 andreutzz98 Buna ziua! Cum se poate face o evacuare fara a apella la instanta judecatoreasca,mai exista si o alta cale? In luna decembrie mama a decedat,ea locuind cu ... (vezi toată discuția)
Deschidere pozitie de rol nominal unic LexDar LexDar Salut, Detin in posesie un imobil cu constructii. Acesta a fost in posesia mamei, fara a fi trecut la pozitia sa de ROL. Mama a platit impozit pentru el, in ... (vezi toată discuția)