avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract incheiat si salariu neachitat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract incheiat si salariu neachitat

Buna ziua,
Am lucrat pe contract de 4 ore ( part time) timp de 3 luni la un srl.
Problema este este in felu urmator. Pe data de 6.10.2011 am semnat decizia de desfacere a contractului de munca, de bun acord ambele parti, singura problema ar fi ca in momentul semnarii mi s-a promis si achitarea platii pe luna septembrie. Bani care nu au mai venit nici in ziua de azi, din contra mi s-a comunicat ca sunt sanse sa nici nu ii mai primesc ca nu au. Mentionez ca nu am primit in nici una din luni fluturas de plata, efectiv banii s-au primit la sfarsitul lunii curente.
Exista vreo posibilitate de a face plangere la ITM pe aceasta cale pentru rezolvarea problemei si sa ii oblige sa imi achite plata restanta?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:45, 1 Noiembrie 2011
puteti formula actiune in instanta pentru plata . ITM-ul nu-i poate obliga sa va plateasc, doar instanta de judecata
Am inteles, dar ITM-ul poate face un control la ei pentru ca v-am spus fluturas nu am primit nu am semnat nimic de primire a banilor, banuiesc ca pot face controale daca se face plangere?
valenthino a scris:

Am inteles, dar ITM-ul poate face un control la ei pentru ca v-am spus fluturas nu am primit nu am semnat nimic de primire a banilor, banuiesc ca pot face controale daca se face plangere?

In urma sesizarii dvs, ITM-ul va controla ceea ce ati specificat in sesizare si o sa va dea un raspuns ... in paralel cu sesizarea ITM-ului puteti depune si actiunea in instanta..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatorul nu plateste salariile la timp. anybodi anybodi Buna ziua.Se expune urmatorul caz la care as dori un raspuns. Angajatorul are data de 25 a lunii mentionata in contract ca si zi de salariu si mai este ... (vezi toată discuția)
Neplata salariului danutz69 danutz69 Sunt in situatia de a nu fi primit salariul aferent ultimelor 3 luni , iar angajatorul find un ong vine cu tot felul de justificari mai mult sau mai putin ... (vezi toată discuția)
Recuperarea drepturilor banesti care mi se cuvin dupa incetarea contractului de munca PetreaCorina PetreaCorina Am fost angajata a unei firme de schimb valutar din Bucuresti (eu locuiesc in Brasov). Data de 2 iunie 2010 a fost ultima zi de lucru ( am fost ... (vezi toată discuția)