avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

succesiunea in cat timp se face normal de la deces? mentionez ca este vorba de mostenitori de gradul 1. va multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 15:42, 1 Noiembrie 2011
Succesiunea se face in termen de 1 an de la deces.
Dupa 1 an, notarul va incasa o taxa suplimentara de 1% pe valoarea bunurilor mostenite.
dar se poate face si pana in 6 luni?
Hooo.

Dezbaterea succesiunii este imprescriptibila, adica puteti sa o faceti oricand doriti.

Ce este important este termenul de OPTIUNE a mostenirii care este de 1 an (daca a murit dupa 1 octombrie 2011) sau de 6 luni (daca a murit inainte de 1 octombrie.

Daca dezbateti mostenirea dupa 2 ani veti plati un impozit de 1%
Ultima modificare: Marți, 1 Noiembrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
mersi din suflet pentru raspunsul atat de complet. este foarte important ceea ce mi-ati spus pt ca tatal meu a decedat exact pe 30 septembrie. multumesc mult inca o data
ce reprezinta mai exact aceasta OPTIUNE ? eu inteleg ca daca nu fac succesiunea pana in 6 luni, voi plati mai mult conform vechiului cod civil corect?

Alte discuții în legătură

Succesiune nmtcatalina nmtcatalina Tatal meu a murit in luna iulie 2009. Mostenitori suntem mama, fratele si eu. Nu vrem sa facem succesiunea. Suntem obligati prin lege? Ce se poate intampla ... (vezi toată discuția)
Declaratie acceptare succesiune 1206 1206 Buna ziua, Sotul meu a murit acum 2 luni. Mostenitorii dupa el sunt: eu si fratele lui. Fratele vrea sa renunte la succesiune dar am inteles ca daca o face in ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea mostenirii Cristina tabarca Cristina tabarca Impartirea mostenirii dupa moartea tatalui : sotia nedivortata si doi frati:-/ (vezi toată discuția)