avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

succesiunea in cat timp se face normal de la deces? mentionez ca este vorba de mostenitori de gradul 1. va multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 15:42, 1 Noiembrie 2011
Nu veti plati nimic. Termenul de optiune (in cazul dvs.de 6 luni) este termenul pana la care trebuie sa acceptati sau sa renuntati la mostenire. Acceptarea mostenirii se face printr-o declaratie la notar.

Daca in termen de 6 luni nu acceptati mostenirea se poate constata ca sunteti straina de succesiune si astfel sa nu mai aveti nici un drept asupra mostenirii.

Nu confundati termenul de OPTIUNE succesorala cu DEZBATEREA SUCCESIUNII (adica atunci cand impartiti mostenirea). Dezbaterea succesiunii nu are un termen, dar daca o faceti dupa 2 ani veti plati un impozit de 1% din mostenire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune nmtcatalina nmtcatalina Tatal meu a murit in luna iulie 2009. Mostenitori suntem mama, fratele si eu. Nu vrem sa facem succesiunea. Suntem obligati prin lege? Ce se poate intampla ... (vezi toată discuția)
Declaratie acceptare succesiune 1206 1206 Buna ziua, Sotul meu a murit acum 2 luni. Mostenitorii dupa el sunt: eu si fratele lui. Fratele vrea sa renunte la succesiune dar am inteles ca daca o face in ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea mostenirii Cristina tabarca Cristina tabarca Impartirea mostenirii dupa moartea tatalui : sotia nedivortata si doi frati:-/ (vezi toată discuția)