avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Caut parintii naturali !
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Caut parintii naturali !

Am fost adoptat in 1967 cu acte in regula. Undeva prin 1984 am fost contactat de una din surori, asa am aflat ca mai am 2 frati. Ca sa nu-mi supar parintii am refuzat contactul cu familia naturala. dar acum, dupa moartea tatalui as dori sa-mi regasesc familia naturala. Cum sa procedez si pe unde sa umblu? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: DanDaniel , utilizator 22:12, 1 Octombrie 2008
Va puteti adresa Serviciului pentru Evidenta Personalizata a Persoanei daca le cunoasteti datele personale, in vederea aflarii adresei. Pe actele de adoptie , trebuie sa existe o adresa a parintilor tai naturali.

O alta varianta , ar fi angajarea unui detectiv particular .... bineinteles , in functie de bugetul pe care-l dispui pentru rezolvarea acestei probleme.
Impreuna cu distinsii mei colegi, cu mai multi ani in urma, am lucrat asemenea cazuri si pot sa va asigur ca sunt foarte dificile, dar nu imposibile.Credem ca astfel de intentii sunt de cele mai multe ori nobile.
Solutia dea incerca cu un detectiv particular este foarte buna.Se poate incerca si printr-un cabinet de avocatura.
Dar pe cale judecatoreasca ce sanse am? Am la dispozitie o actiune prin care sa solicit instantei sa oblige institutiile abilitate( care sunt alea nu prea stiu) sa-mi puna la dispozitie inscrisurile pe care le au. Dar ele mi le pun la dispozitie dupa ce e emisa hot. judecatoreasca sau le pot obliga sa le depuna la dosarul cdauzei? Si cum sta treaba cu confidentialitatea pe care o consacra noile reglementari ca sa fim in acord cu UE?
cami tei a scris:

Dar pe cale judecatoreasca ce sanse am? Am la dispozitie o actiune prin care sa solicit instantei sa oblige institutiile abilitate( care sunt alea nu prea stiu) sa-mi puna la dispozitie inscrisurile pe care le au. Dar ele mi le pun la dispozitie dupa ce e emisa hot. judecatoreasca sau le pot obliga sa le depuna la dosarul cdauzei? Si cum sta treaba cu confidentialitatea pe care o consacra noile reglementari ca sa fim in acord cu UE?

Nu te complica cu actiune judecatoreasca daca ai ceva informatii despre ei: data de nastere, numele complet, locul nasterii sau al casatoriei lor....atunci adreseaza-te la Directia de evidenta informatizata a persoanei. Ei vor cauta in baza de date care e NATIONALA si apoi vor contacta persoanle cautate insa daca ei NU VOR sa vorbeasca cu tine atunci cei de la evidenta informatizata vor refuza sa iti comunice adresa. Trebuie sa aiba acceptul lor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum imi pot gasi fratele dat la casa de copii si adoptat nelu1976 nelu1976 Buna seara!cum imi pot gasi fratele care a fost dat la casa de copii din calarasi si la varsta de 3 ani a fost adoptat.mentionez ca are varsta de 26 ani ... (vezi toată discuția)
Gasirea parintilor biologici marialigia marialigia am 26 de ani si am fost infiata in jurul varstei de 2 ani. nu am nicio informatie despre mama mea biologica. familia adoptiva nu mi-a furnizat niciodata nici ... (vezi toată discuția)
Caut copil dat spre adoptie! valisandu valisandu Buna seara tuturor! Incep prin a va face un scurt rezumat despre situatia mea. In urma cu peste 20 ani, am dat spre adoptie pe fiul meu unei familii din ... (vezi toată discuția)