avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Constructie demolata si casata
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Constructie demolata si casata

Buna ziua

Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema. Am o autorizatie de construire pentru o hala industriala, hala pe care am inregistrat-o in contabilitate de circa 2 ani.
Acum doresc sa demolez si sa casez aceasta hala, dar am constatat ca nu am proces verbal de receptie a lucrarii, deci nu pot demonstra ca exista decat cu valoarea din contabilitate. Pot totusi, in aceste conditii, sa o demolez si sa o casez sau trebuie sa obtin autorizatie de demolare de la primarie?
Exista o alta posibilitate de a face acest lucru fara a implica primaria?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters191238 , utilizator 19:18, 3 Ianuarie 2012
Este necesara obtinerea autorizatie de demolare de la primarie.Chiar daca nu aveti PV de receptie la terminarea lucrarilor de construire care trebuia intocmit odata cu transmiterea instiintarii de terminare a acestor lucrari,aceasta hala figureaza in evidentele primariei atat la compartimentul de urbanism si autorizare constructii cat si la cel de taxe si impozite.Solicitati certificat de urbanism pentru desfiintare si apoi urmati instructiunile privind obtinerea AD .
Tocmai aici este problema, aceasta hala nu figureaza decat la dep. urbanism, ca urmare a emiterii AC. Nu a fost inregistrata la taxe si impozite locale, deci scriptic nu exista.
Daca pe hartie nu exista, pentru ce va mai trebuie A.D. ?
O casati prin hotarare AGA, constructia a fost provizorie...
Buna seara!
Chiar daca nu figureaza la primarie, atentie trebuie discutat cu un economist, pentru ca dumneavoastra trebuia sa introduce-ti in contabilitate situatiile de lucrari in baza carora v-ati scazut cu materialele, manopera, cheltuielile cu transportul materialelor si utilajele aferente lucrarilor.
Banuiesc , nu sunt sigur, dar cred ca a-ti recuperat TVA-ul afarent acestor lucrari. Daca nu procedati legal cu punerea in functiune si cu demolarea la primul control financiar ve-ti avea sigur probleme. Chiar am efectuat o expertiza - evaluare pe aceasta tema.
Dupa umila mea parere va trebui sa faceti p.v. de receptie a punerii in functiune, sa platiti macar 2 ,3 luni impozit pe cladiri, urmand ca dupa aceea sa se intocmeasca documentatia de demolare;
ATENTIE: Trebuie sa recuperati o serie de materiale( chiar metal pe care ulterior sa il predati la fier vechi.
Legal problema este putin complicata. O puteti si demola fara autorizatie, dar vedeti cum o descurcati in contabilitate.
Mult succes!!!!!!:help:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. o speta mai rar intalnita si mai ales pentru cei ce ... marcel.damaschin marcel.damaschin Buna ziua. O speta mai rar intalnita si mai ales pentru cei ce s-au lovit de urbanism. Am obtinut o autorizatie de demolare pentru o cladire, cu proiect, ... (vezi toată discuția)
Aviz apoi autorizatie isu? TuRa TuRa Buna ziua! Lucrez la o firma iar de curand s-a construit o noua hala. Deocamdata este goala(sunt depozitati doar cativa paleti) si urmeaza a se folosi ca hala ... (vezi toată discuția)
Pentru demolarea unei hale este necesara autorizatie de demolare emisa de primarie? codorinel codorinel Urmare unui litigiu privind revendicarea unor terenuri, am cumparat mai multe cladiri aflate pe acele terenuri (cladiri construite din caramida si o hala ... (vezi toată discuția)