avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare-cumparare sub semnatura privata cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare-cumparare sub semnatura privata cu martori si servitute de trecere

Am cumparat un teren extravilan in 2002 in baza unui contract de vanzare-cumpara sub semnatura privata cu martori achitand suma integrala la data cumpararii;nu am incheiat un act autentic de vanzare-cumparare la notar pana in prezent ,crezand vanzatorul de buna credinta;in 2002 am declarat in scris in acel contract ca voi fi de acord ca finii vanzatorului sa aiba drum de acces tot timpul anului cu caruta sau cu alte utilaje ,lucru care nu a fost respectat,ei dand acceptul si altor persoane,astfel incat terenul a ajuns aproape un drum comunal pt ca oricine a vrut sa treaca pe acolo au avut acceptul lor;mentionez ca pt acest drept de a trece cu caruta,finii au platit o suma infima vanzatorului;...daca voi incerca sa nu-i mai las sa treaca pe acel teren vanzatorul ma ameninta ca imi va lua terenul inapoi... ce trebuie sa fac?
Cel mai recent răspuns: lili ticala , utilizator 14:37, 3 Noiembrie 2011
vinzarea dvs este nula deoarece actul autentic este cerut ad probationem. prezenta martorilor si plata sumei nu inlatura viciul actului incheiat. Fiind nul, nu il puteti folosi nici raportat la vinzator deci din punct de veere juridic dvs sunteti doar un simplu posesor, proprietatea raminind "vinzatorului".
Mentionez ca in registrul agricol acest tern figureaza pe mine din 2002,la fel am platit si impozit inca din anul cumpararii...este tarziu sa inchei un act autentic prin tribunal?
nu este tirziu, contractul poate folosi ca un inceput de dovada, adaugati si celelalte probe. Puteti invoca conversia actului juridic astfel incit un contract nul ca si contract de vinzare cumparare sa fie valabil ca antecontract de vinzare cumparare.
voi fi obligata in continuare,chiar si dupa incheierea actului autentic de vanzare -cumparare sa accept ca finii vanzatorului sa aiba drum de acces pe acest teren...intrucat ei nu si-au respectat angajamentul,au lasat si pe altii sa circule,transformandu-l aproape in drum public?!...
Dreptul de trecere este reglementat de art. 616 si urm. din vechiul cod civil si in conditiile stabilite de aceleasi articole. (fiind un raport juridic nascut anterior noului cod)
Pe scurt, proprietarul unui loc infundat poate cere o trecere pe locul vecinului sau pentru exploatarea fondului propriu, insa acea trecere trebuie stabilita pe calea ce ar scurta drumul celui inchis, precum si cu pricinuirea unei pagube cat mai mici celui caruia i se solicita trecerea, dar si cu obligatia de despagubire in proportie cu pagubele ce s-ar pricinui proprietarului caruia i se solicita trecerea.

Alte discuții în legătură

Autentificare chitanta de mana prietenulomului prietenulomului Am o chitanta de mina prin care am cumparat o casa si teren . Este semnata de vinzatori in prezenta a doi martori . O pot transforma in act autentic de vinzare ... (vezi toată discuția)
Impozit pe teren cumparat sub semnatura privata dncl dncl buna ziua!cind se face act vinzare cumparare sub semnatura privata pe un teren,este implicata si primaria?adica inregistreaza persoana care a cumparat intr-un ... (vezi toată discuția)
Precontract versus contract sub semnatura privata nicolae242 nicolae242 buna ziua, ma numesc manea nicolae si as dori sa stiu contractul de vinzare cumparare sub semnatura privata este acelasi lucru cu precontractul de vinzare ... (vezi toată discuția)