avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... chemare in judecata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

chemare in judecata

buna ziua,

pe numele societatii noastrae a venit azi o chemare in judecata de la Societatea Romana de Radiodifuziune.
ei anexeaza o factura de plata din anul 2005, (pe care noi nu am primit-o) si scrie pe factura "taxa pentru serviciul public de radiodifuziune HG 977/2003 ,Legea 533/2003 .
ce pot face in acest caz deoarece noi nu avem la birou radio, iar sediul firmei este acelasi cu domicilul patronilor.
suma de plata este de 240 ron si penalitati de 209,52 ron.
ce putem face in acest caz?
Cel mai recent răspuns: sogedacom , utilizator 15:19, 24 Septembrie 2008
- daca sediul firmei este acelasi cu domiciliul patronului, inseamna ca dl. patron a achitat deja taxele de radiodifuziune pe factura sa de la E-ON; s-ar putea ca patronul sa nu mai aibe facturile/chitantele de la E-ON, dar cred ca aceasa nu ar fi o problema sa obtineti niste copii;
- daca v-au chemat in judecata fara o notificare prealabila in care, eventual puteati explica cum sta treaba cu sediul firmei - este treaba lor; parerea mea este sa va pregatiti apararea si sa va prezentati la proces; cunosc zeci de cazuri asemanatoare - cauze pierdute de SRR;
Succes!
taxa pentru serviciul public de radiodifuziune se incaseaza pentru toata lumea pe factura de la S.C. E.ON.
cemarea in judecata este pt societatea noastra ,nu pt noi ca si persoana fizica.
dar sediul societatii este acelasi cu domicilul nostru si utilitatile le avem inregistrate pe persoana fizica , nu pe juridica.
sper ca am fost inteles acum

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 74/2003 sandman sandman In baza HG 977/2003 si Legea 533/2003 am fost chemat in judecata de Societatea Romana de Radiodifuziune pentru neplata taxei instituita prin legea de mai sus. ... (vezi toată discuția)
Taxa radio tv anamariacelik anamariacelik Persoan juridica,plateste lunar la E-on suma de 25 lei:15 taxa tv,10 taxa radio.Acum primeste somatii pentru plata taxei radio plus penalitatile.Stie cineva in ... (vezi toată discuția)
E legal? rosiu simona rosiu simona Buna ziua! SC la care lucrez are adresa corespunde cu sediul. Aici locuiesc aici lucreaza. Radio difuziunea Romana le cere sa plateasca atat ca persoana ... (vezi toată discuția)