avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Abuz spatiu comun
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Abuz spatiu comun

Am si eu o neclaritate: locuiesc la casa impreuna cu fratele meu curtea este comuna ,casa este stil vagon .In fata casei fiecare avem cate 1,14 respectiv 1,31 fiecare restul de 1,77 este comun ,pe spatiul comun fratele meu isi tine masinile nelasand spatiul comun liber..Ce pot face?Eu nu am dreptul sa o tin in curte. Pe spatiul comun a mai ridicat si o terasa. va multumesc anticipat

Faceti un partaj. Acesta poate fi facut amiabil, la notar sau judiciar, prin instanta de judecata.
VECIN 1
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
CURTE – SPATIUL COMUN IN CARE ISI PARCHEAZA MASINILE LATIME 1,77M
DE LA VECINUL 1

-----------------------------------------------------------------------
T
1,14 m spre int. curtii T 1,31 m spre interiorul curtiI
--------------------------------T ----------------------------------------------------------------------
T
IMOBIL FRATE T IMOBIL EU
T
____________________T____________________________________________

VECIN 2
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

C-am asa ceva arata schita .In stinga desenului se afla intrarea pe care el a facut o poarta culisanta.Are dreptul sa o foloseasca pe spatiul comun?Si eu vreau sa fac o poarta dar nu stiu care ar fi solutia deoarece catre srada am acces doar pe partea comuna.Unde as putea sa construiesc poarta pentru a nu mai folosi poarta lui ?Multumesc.

Am inteles destul de bine desenul dvs.
Dupa parerea mea, trebuie sa stati de vorba cu fratele dvs. si sa lamuriti neintelegerile. Aveti dreptul amandoi sa folositi curtea comuna.
Daca o intelegere nu este posibila, faceti o actiune de partaj pentru impartirea curtii comune.
Intelegere nu exista de cealalta parte, dar cu poarta cum ramine, ptr ca el nu m-a intrebat absolut nimic, totul a facut de capul lui.; iar pe partea comuna a mai construit si o terasa tot de capul lui si banuiesc ca nu are nici autorizatie de constructie ptr ca ii trebuie acordul meu.Multumrsc
Toate acestea le veti rezolva in cadrul procesului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua floricicapetre floricicapetre am si eu o neclritate locuiesc la casa impreuna cu fratele meu curtea este comuna ,casa este stil vagon .I n fata casei fiecare avem cate 1,14 respectiv 1,31 ... (vezi toată discuția)
Deranjat de vecinul de vis a vis menghina 2 menghina 2 Buna seara ! Vecinul de vis a vis isi parcheaza masina pe partea lui dar in dreptul portii mele . Acesta are o deschidere la strada de 40 metri si isi ... (vezi toată discuția)
Curte comuna indivizibila kittycrisssta kittycrisssta Buna ziua! Locuiesc la casa, avand doi vecini care locuiesc in alt imobil situat catre strada, in mijloc exista o curte comuna indivizibila, de asemenea ... (vezi toată discuția)