Ce mai pot face in cazul in care tribunalul a hotarat plata datoriilor unei firme pe care am preluat-o stiind ca nu are datorii iar apoi dupa ce am semnat au tot venit plicuri d plata a datorilor.Mentionez ca nu s-a desfasurat nici o activitate din momentul preluarii firmei!!!Va rog sa ma ajutati cu un sfat...va multumesc...firma a intrat in faliment iar lichidatorul ne-a dat in judecata...
Bună ziua!
Atunci când ați preluat firma, în contractul de cesiune de părți sociale nu se specifică nimic privitor la datoriile societății? Ce prevede textul contractului?? Cred că ar trebui să vă adresați instanței cu o cerere de reziliere a contractului prin care ați cumpărat societatea, în scopul recuperării prețului primit... presupun că s-a declarat de către asociații societății cumpărate de dumneavoastră că nu au datorii, în fața notarului, sau?? Falsul în declarații, desigur, e infracțiune.
In momentul in care ati preluat societatea ati preluat si activul si pasivul societatii.Vina este si a dvs ca nu ati solicitat fostului actionar bilanturile la sfarsit de an cu balantele aferente, sau puteati intra pe MF pt a consulta starea economica a societatii .In situatia in care nu stiati sa cititi un bilant, puteati apela la un contabil.Ati putea formula plangere penala impotriva fostilor acctionari, pentru inselaciune.