avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Daca Cumpar O Firma Cu Datorii Si Nu Platesc Datoriile ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Daca Cumpar O Firma Cu Datorii Si Nu Platesc Datoriile Eu Ce O Sa Patesc???

Ajutati-ma Va Rog:sorry:
Cel mai recent răspuns: Manuela Bernat , Consilier juridic 18:34, 3 Februarie 2010
Daca in momentul cand ati cumparat firma, in contractul de cesiune se specifica ceva de faptul ca firma ar avea sau nu datorii, in speta se zice ca nu are datorii! puteti cere rezilierea contractului, in perioada imediat urmatoare a incheierii cesiunii. Dar, in acelasi timp, Dvs. sunteti obligat, ca si asociat al firmei, sa achitati datoriile firmei, pentru ca erati obligat sa va interesati de starea firmei inainte de achizitionare, sa solicitati un certificat fiscal, un bilant, balanta ... din care se putea afla starea in care este firma. Daca aceste lucruri le-ati primit si totul era OK, clar ca aveti un atuu in solicitarea anularii contractului de cesiune. Cat mai repede.
Daca nu se mai poate cere anularea, si firma ajunge la faliment, eventual se poate constata ca la raspunderea administratorului, nu Dvs. ati fost administrator cand s-au adunat datoriile.
Si apoi, puteti depune plangere penala impotriva administratorulu/asociatului de la care ati cumparat firma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligat la plata datoriilor ionutz_carlos ionutz_carlos Ce mai pot face in cazul in care tribunalul a hotarat plata datoriilor unei firme pe care am preluat-o stiind ca nu are datorii iar apoi dupa ce am semnat au ... (vezi toată discuția)
Probleme cu noul administrator al unui srl(ajutor) gtbriana gtbriana in dec.2007 am cesionat societatea (SRL) ,unde eram asociat unic.Prin contract de cesiune de parti sociale am cedat toate partile sociale unei persoane .In ... (vezi toată discuția)
Vanzare firma cu datorii ContSters95349 ContSters95349 Buna ziua. Am o firma de transport marfa din 1995 si am un credit de 15.000 euro pe firma de aprox 3 luni si 2 facturi scadente peste 2 luni FARA fila cec in ... (vezi toată discuția)