Avand o masina in leasing ,iar firma aflandu-se in faliment ,eu am platit din banii mei personali toate restantele si penalizarile ,am scos masina din leasing ,si conform procedurilor ,pentru masina a fost stabilit un pret de catre un evaluator autorizat ,iar eu am vandut masina exact cu acel pret .Acum sunt acuzat de catre administratorul judiciar al firmei ca nu trebuia sa o vand eu , ci ca masina trebuia scoasa la licitatie ...dar pana la urma ce e mai important ?Ca statul sa-si recupereze banii repede (pt . ca eu sunt dispus sa depun imediat banii la financiar ) ,sau sa asteptam sa pierdem timp cu licitatiile ,sa treaca timpul si valoarea masinii sa scada ,si sa fie si vanduta cu un pret mai mic ,asa cum se cam intampla din ce in ce mai des pe la noi??? Oare ,legal eu pot fi acuzat de rea credinta ? Sau poate cineva are un interes ca masina sa fie vanduta mai ieftin ? Lamuriti-ma si pe mine va rog ....
daca pretul obtinut pe masina este corect si banii obtinuti vor fi depusi in contul firmei (si nu la fisc, deoarece platile le face lichidatorul) atunci nu are ce sa va impute.
Pretul obtinut pe masina este corect ,banii nu au fost depusi inca nicaieri ,doar ca ,administratorul nu accepta vanzarea ,refuza sa-mi dea imputernicire catre Administratia financiara in vederea obtinerii certificatului financiar necesar noului cumparator , pentru inscrierea masinii. Varianta lui este sa-i aduc masina ,cu toate ca aceasta afost vanduta .
Administratorul judiciar are dreptate. Nu puteti vinde masina indiferent daca considerati ca are pretul corect. Mai mult, se pune problema evaluatorului, acesta trebuie sa fie numit de lichidatorul judiciar si aprobat de catre comitetul creditorilor si trebuie sa fie membru ANEVAR.
Masina trebuie sa fie valorificata prin licitatie. Vanzarea prin licitatie trebuie sa asigura in fapt un pret chiar mai mare decat cel din evaluare, acesta este scopul licitatiei: maximizarea averii debitoarei. Pretul obtinut se vireaza in contul deschis de catre lichitar nu trebuie sa ii tineti la dvs.
Legea insolventei traseaza cu claritate care datorii se platesc inainte si care dupa nu dvs. decideti pe cine sa platiti si pe cine nu platiti.
Singura solutie pe care o aveti este sa aduceti bunul vandut inapoi iar de vanzare se va ocupa lichidatorul.
Vanzare bunuri
mirela_man
Daca am achizitionat pe firma , care acum este insolventa, un apartament care nu este platiti in totalitate la banca, il pot vinde in mod normal fara a- scoate ... (vezi toată discuția)