avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Firma mea e in faliment ...oare am procedat corect ?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Firma mea e in faliment ...oare am procedat corect ?

Avand o masina in leasing ,iar firma aflandu-se in faliment ,eu am platit din banii mei personali toate restantele si penalizarile ,am scos masina din leasing ,si conform procedurilor ,pentru masina a fost stabilit un pret de catre un evaluator autorizat ,iar eu am vandut masina exact cu acel pret .Acum sunt acuzat de catre administratorul judiciar al firmei ca nu trebuia sa o vand eu , ci ca masina trebuia scoasa la licitatie ...dar pana la urma ce e mai important ?Ca statul sa-si recupereze banii repede (pt . ca eu sunt dispus sa depun imediat banii la financiar ) ,sau sa asteptam sa pierdem timp cu licitatiile ,sa treaca timpul si valoarea masinii sa scada ,si sa fie si vanduta cu un pret mai mic ,asa cum se cam intampla din ce in ce mai des pe la noi??? Oare ,legal eu pot fi acuzat de rea credinta ? Sau poate cineva are un interes ca masina sa fie vanduta mai ieftin ? Lamuriti-ma si pe mine va rog ....
Cel mai recent răspuns: ovidiu72 , utilizator 09:06, 4 Noiembrie 2011
daca pretul obtinut pe masina este corect si banii obtinuti vor fi depusi in contul firmei (si nu la fisc, deoarece platile le face lichidatorul) atunci nu are ce sa va impute.
Pretul obtinut pe masina este corect ,banii nu au fost depusi inca nicaieri ,doar ca ,administratorul nu accepta vanzarea ,refuza sa-mi dea imputernicire catre Administratia financiara in vederea obtinerii certificatului financiar necesar noului cumparator , pentru inscrierea masinii. Varianta lui este sa-i aduc masina ,cu toate ca aceasta afost vanduta .
Administratorul judiciar are dreptate. Nu puteti vinde masina indiferent daca considerati ca are pretul corect. Mai mult, se pune problema evaluatorului, acesta trebuie sa fie numit de lichidatorul judiciar si aprobat de catre comitetul creditorilor si trebuie sa fie membru ANEVAR.
Masina trebuie sa fie valorificata prin licitatie. Vanzarea prin licitatie trebuie sa asigura in fapt un pret chiar mai mare decat cel din evaluare, acesta este scopul licitatiei: maximizarea averii debitoarei. Pretul obtinut se vireaza in contul deschis de catre lichitar nu trebuie sa ii tineti la dvs.
Legea insolventei traseaza cu claritate care datorii se platesc inainte si care dupa nu dvs. decideti pe cine sa platiti si pe cine nu platiti.
Singura solutie pe care o aveti este sa aduceti bunul vandut inapoi iar de vanzare se va ocupa lichidatorul.
Multumesc pentru lamuriri ,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii bunuri de la o firma in faliment alexandrapetrescu alexandrapetrescu Buna ziua, Care este procedura cea mai simpla prin care pot cumpara bunurile fixe si mobile ale unei firme aflate in faliment? Multumesc (vezi toată discuția)
Vanzare bunuri mirela_man mirela_man Daca am achizitionat pe firma , care acum este insolventa, un apartament care nu este platiti in totalitate la banca, il pot vinde in mod normal fara a- scoate ... (vezi toată discuția)
Imposibilitatea restituirii sumelor datorate statului maria_antoneta maria_antoneta baiatul meu a avut o firma dar treptat in 2009 nu a mai avut contracte si a fost in imposibilitatea de a mai plati datoriile la buget .firma s-a auto ... (vezi toată discuția)