avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... imposibilitatea restituirii sumelor datorate statului
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

imposibilitatea restituirii sumelor datorate statului

baiatul meu a avut o firma dar treptat in 2009 nu a mai avut contracte si a fost in imposibilitatea de a mai plati datoriile la buget .firma s-a auto desfiintat iar acum doua saptamini a fost chemai la tribunal si ii solicita sa depuna de urgenta baii la buget altfel in da in penal. el nu are servici si nici nu iisi caseste ,a lucrat ocazional si fara forme Ce se va intimpla? El nu are nici un venit si nici un bun propietate >
Cel mai recent răspuns: rhynna , utilizator 16:46, 28 Noiembrie 2011
Mai clar si concret, la tribunal si pe ce motive, de unde penal ?
Daca societatea este in faliment lichidatorul judiciar poate cere antrenarea raspunderii administratorului debitoarei pentru plata pasivului din averea personala a acestuia.
Daca societatea nu are bunuri sau prin vanzarea acestora nu se acopera pasivul si este antrenata raspunderea petrimoniala a administratorului atunci ve vor executa silit bunurile personale ca de ex. o casa sau o masina din proprietatea acestuia.
este baiatul meu nu are nici masina nici casa ci doar hainele de pe el iar de aproaope un uun de zile nu are un loc de munca cu forme legale are in schimb o nevasta si un copil de trei ani iar eu ii intretin din pensia mea pe toti plus omama paralizata la pat .Afost citat la tribunal si i sa spus ca daca nu plateste il baga in penal

De care infractiune il acuza, cine il acuza, ca sa va putem da sfaturi.
Fiul dvs. a deschis o afacere si automat este raspunzator de actiunile lor.
Daca societatea este in faliment el trebuie sa predea documentele societatii si pe baza analizei acestora lichidatorul poate antrena sau nu raspunderea patrimoniala Daca prejudiciul este datorat unei infractiuni abia atunci se poate discuta despre consecinte penale.
Din ceea ce ati spus pana acum nu se poate da nici un sfat.
Sa scrie fiul dvs. exact care este situatia si poate atunci se vor putea da si sfaturi
Buna seara .
Este sigur un caz de lichidare cerut de catre fisc.Se va numi un lichidator judiciar,care va instrumenta si realiza dosarul de insolventa,sub supervizarea judecatorului sindic si cu consultarea comitetului creditorilor.
Sa faca bine si sa colaboreze cu lichidatorul numit,spre binele lui .
Marius Bote .

Alte discuții în legătură

Firma in faliment teobob teobob va rog sa imi spuneti daca creantele ( datoriile) unei firme aflate in faliment sau lichidare judiciara se rasfrang asupra asociatilor sau administratorilor ... (vezi toată discuția)
Amenintare de insolventa de catre anaf emi24 emi24 Buna seara, ANAF ne ameninta ca daca nu platim datoriile catre bugetul statului al SRL-lui infiintat de noi, cauzate din erori contabile care au adus multe ... (vezi toată discuția)
Ssrl cu datorii la finante tory74 tory74 am un srl cu datorie la finante de16000 lei as vrea sa inchid srl fara sa mai platesc datoria se poate si cum se procedeaza se poate ocupa contabilul de toare (vezi toată discuția)