avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am fost azi la ITM...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am fost azi la ITM...

Nu mai conteaza ca exista acolo niste mese. Scaunele au disparut. Probabil vor disparea si mesele...Daca vrei sa notezi ceva, sa scrii, trebuie sa stai "intr-un fel" nu tocmai politicos fata de ceilalti. Daca nu esti destul de sanatos incat sa poti scrie cu capul in jos (...), scrii pe pervaz. E destul de lat si e faiantat.
M-am prezentat la ghiseu (la informatii) cu un dosar care continea toate documentele societatii si in plus o cerere pentru eliberare parola si o decizie de numire a persoanei care va face operatiuni legate de resurse umane.
Doamna de la ghiseu mi-a ras in nas: Ha...termenul era ieri....
I-am raspuns ca nu am nimic impotriva..doar ca eu vreau sa inregistrez o societate noua, care urmeaza sa aibe angajati.
Am fost intrebata daca am CUI sau CIF.
Am raspuns ca am. La A.F.P. Nici acum nu stiu care e diferenta dintre CUI si CIF...
In sfarsit...dam la pace si imi spune ca trebuie sa vin cu dosarul societatii, cu dovada ca am calitatea sa transmit date privind angajatii societatii, dar NUMAI DACA SUNT ANGAJATA LA SOCIETATILE RESPECTIVE, SAU DACA AM COD INREGISTRAT LA O.R.COMERTULUI...(repet, am doar la AFP)

Am intrebat: Adica ceea ce am facut eu pana acum, a fost ilegal?! Am transmis date cu parole date de dvs. si imputerniciri de la patroni.....

Imi raspunde: Daaa....(trista)....noi ne-am trezit mai tarziu....Dar sa stiti ca am facut notificari !

Eu am cod pe contabil autorizat (la A.F.P.). Am diploma I.R.U. si diploma pentru curs de perfectionare recunoscuta de ITM.

Ce sa fac?! Cum e legal?!

*edit later: mentionez ca inaintea mea, a fost inregistrata "de bun" , o societate de contabilitate, doar pentru ca are cod inregistrat la ORC, fara ca nimeni sa aibe vreo pretentie si sa controleze daca au un IRU !
Ultima modificare: Marți, 1 Noiembrie 2011
Herra_, utilizator
Cel mai recent răspuns: Herra_ , utilizator 23:20, 4 Noiembrie 2011
1. Nu scrie nicaieri ca o societatea trebuie sa aiba angajat IRU.

2. Pentru a ridica parola si userul mai intai trebuie sa se depuna revisalul in versiunea noua si in baza codului de incarcare se va da parola ...
Nu asta este intrebarea.
Herra_ a scris:

Nu asta este intrebarea.

Raspunsul la intrebarea dvs. il gasit in Sectiunea" Documente utile" find intitulat "Raspuns Inspectia Muncii" pus la dispozitia noastra de un bun coleg de forum caruia ii multumim pe aceasta cale!!:vishenka: pentru FactorZ
Herra_ a scris:

Nu asta este intrebarea.

Din ce ati scris dvs nu prea reiese o intrebare concreta ... ..incercati pe viitor sa scrieti mult mai clar .. iar ultima fraza a dvs se refera la ”fara ca nimeni sa aibe vreo pretentie si sa controleze daca au un IRU ” ....

Daca s-ar fi citi mult mai bine HG nr.500/2011 , Ordinul nr.1918/2011 si ultimele instructiuni date de catre Inspectia Muncii nu s-ar mai da vina pe cei de la ITM cand ne refuza preluarea actelor ....

@Herra_

Din pacate pentru d-stra, au dreptate.
Extrag din acel raspuns: "...pot avea calitatea de prestator doar entitatile inregistrate la Registrul Comertului."

Alte discuții în legătură

Intreprindere individuala ametist ametist Ce deosebiri majore exista in forma de redactare si [u]continut[/u] al actului constitutiv pentru infiintarea unei intreprinderi individuale, fata de cel al ... (vezi toată discuția)
Vreau sa-mi deschid o intreprindere individuala de ce am nevoie? CHICOSU CRISTINA CHICOSU CRISTINA buna ziua, am terminat facultatea pe domeniul contabilitate si informatica de gestiune,vreau sa ma inscriu la cursurile CECAR dar mai intai sa-mi deschid o ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala - magazin mixt: autorizatii necesare? gabi 27 gabi 27 Imi deschid o intreprindere indiv. pt un magazin mixt;de ce autorizatii si avize am nevoie?:-/ (vezi toată discuția)