avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am fost azi la ITM...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am fost azi la ITM...

Nu mai conteaza ca exista acolo niste mese. Scaunele au disparut. Probabil vor disparea si mesele...Daca vrei sa notezi ceva, sa scrii, trebuie sa stai "intr-un fel" nu tocmai politicos fata de ceilalti. Daca nu esti destul de sanatos incat sa poti scrie cu capul in jos (...), scrii pe pervaz. E destul de lat si e faiantat.
M-am prezentat la ghiseu (la informatii) cu un dosar care continea toate documentele societatii si in plus o cerere pentru eliberare parola si o decizie de numire a persoanei care va face operatiuni legate de resurse umane.
Doamna de la ghiseu mi-a ras in nas: Ha...termenul era ieri....
I-am raspuns ca nu am nimic impotriva..doar ca eu vreau sa inregistrez o societate noua, care urmeaza sa aibe angajati.
Am fost intrebata daca am CUI sau CIF.
Am raspuns ca am. La A.F.P. Nici acum nu stiu care e diferenta dintre CUI si CIF...
In sfarsit...dam la pace si imi spune ca trebuie sa vin cu dosarul societatii, cu dovada ca am calitatea sa transmit date privind angajatii societatii, dar NUMAI DACA SUNT ANGAJATA LA SOCIETATILE RESPECTIVE, SAU DACA AM COD INREGISTRAT LA O.R.COMERTULUI...(repet, am doar la AFP)

Am intrebat: Adica ceea ce am facut eu pana acum, a fost ilegal?! Am transmis date cu parole date de dvs. si imputerniciri de la patroni.....

Imi raspunde: Daaa....(trista)....noi ne-am trezit mai tarziu....Dar sa stiti ca am facut notificari !

Eu am cod pe contabil autorizat (la A.F.P.). Am diploma I.R.U. si diploma pentru curs de perfectionare recunoscuta de ITM.

Ce sa fac?! Cum e legal?!

*edit later: mentionez ca inaintea mea, a fost inregistrata "de bun" , o societate de contabilitate, doar pentru ca are cod inregistrat la ORC, fara ca nimeni sa aibe vreo pretentie si sa controleze daca au un IRU !
Ultima modificare: Marți, 1 Noiembrie 2011
Herra_, utilizator
Cel mai recent răspuns: Herra_ , utilizator 23:20, 4 Noiembrie 2011
Herra_ a scris:

:bow:

Solutia mea este alta.O sa ma angajez cu 4 ore/luna la fiecare.
Platesc destul pentru CECCAR. Nu mai vreau sa aud de alt PFA.

Nu este vorba sa va inregistrati ca alt PFA ... trebuia doar sa va depuneti actele la Registrul Comertului , potrivit OUG nr.44/2008, deoarece dvs erati deja PFA ....

Este buna solutia dvs .. in acest sens nu mai este nevoie sa mai depuneti decizia angajatorului la ITM prin care va desemneaza pe dvs pentru completarea si transmiterea REVISALULUI
Va scriu si azi. Au aparut 4 (patru) scaune (am dat ieri telefon). Mesele nu au disparut!

Domn Vasile, va multumesc pentru raspunsuri.

PFA-ul meu de persoana fizica si pe persoana fizica ;) este de contabil.
Ca sa ma inregistrez la O.R.C. si ca sa pot presta servicii legate de transmitere REGES, trebuie sa ma inregistrez cu IRU.
Nu are-a-face conta mea de PFA cu ceea ce vreau de la ORC. Adica (in bani) are-a-face cu cca 5 mil. (vechi).

Ramane cum am stabilit:bow:
@Herra_
Recomandare:
Sa fie contract individual de munca la domiciliu.
Asta e ceva de genul :magic:...Daca da, inseamna ca in sfarsit am descoperit factorul Z :)
Ultima modificare: Vineri, 4 Noiembrie 2011
Herra_, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprindere individuala ametist ametist Ce deosebiri majore exista in forma de redactare si [u]continut[/u] al actului constitutiv pentru infiintarea unei intreprinderi individuale, fata de cel al ... (vezi toată discuția)
Vreau sa-mi deschid o intreprindere individuala de ce am nevoie? CHICOSU CRISTINA CHICOSU CRISTINA buna ziua, am terminat facultatea pe domeniul contabilitate si informatica de gestiune,vreau sa ma inscriu la cursurile CECAR dar mai intai sa-mi deschid o ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala - magazin mixt: autorizatii necesare? gabi 27 gabi 27 Imi deschid o intreprindere indiv. pt un magazin mixt;de ce autorizatii si avize am nevoie?:-/ (vezi toată discuția)