avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am fost azi la ITM...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am fost azi la ITM...

Nu mai conteaza ca exista acolo niste mese. Scaunele au disparut. Probabil vor disparea si mesele...Daca vrei sa notezi ceva, sa scrii, trebuie sa stai "intr-un fel" nu tocmai politicos fata de ceilalti. Daca nu esti destul de sanatos incat sa poti scrie cu capul in jos (...), scrii pe pervaz. E destul de lat si e faiantat.
M-am prezentat la ghiseu (la informatii) cu un dosar care continea toate documentele societatii si in plus o cerere pentru eliberare parola si o decizie de numire a persoanei care va face operatiuni legate de resurse umane.
Doamna de la ghiseu mi-a ras in nas: Ha...termenul era ieri....
I-am raspuns ca nu am nimic impotriva..doar ca eu vreau sa inregistrez o societate noua, care urmeaza sa aibe angajati.
Am fost intrebata daca am CUI sau CIF.
Am raspuns ca am. La A.F.P. Nici acum nu stiu care e diferenta dintre CUI si CIF...
In sfarsit...dam la pace si imi spune ca trebuie sa vin cu dosarul societatii, cu dovada ca am calitatea sa transmit date privind angajatii societatii, dar NUMAI DACA SUNT ANGAJATA LA SOCIETATILE RESPECTIVE, SAU DACA AM COD INREGISTRAT LA O.R.COMERTULUI...(repet, am doar la AFP)

Am intrebat: Adica ceea ce am facut eu pana acum, a fost ilegal?! Am transmis date cu parole date de dvs. si imputerniciri de la patroni.....

Imi raspunde: Daaa....(trista)....noi ne-am trezit mai tarziu....Dar sa stiti ca am facut notificari !

Eu am cod pe contabil autorizat (la A.F.P.). Am diploma I.R.U. si diploma pentru curs de perfectionare recunoscuta de ITM.

Ce sa fac?! Cum e legal?!

*edit later: mentionez ca inaintea mea, a fost inregistrata "de bun" , o societate de contabilitate, doar pentru ca are cod inregistrat la ORC, fara ca nimeni sa aibe vreo pretentie si sa controleze daca au un IRU !
Ultima modificare: Marți, 1 Noiembrie 2011
Herra_, utilizator
Cel mai recent răspuns: Herra_ , utilizator 23:20, 4 Noiembrie 2011
doar entitatile inregistrate la Registrul Comertului."

...sau persoanele angajate...care au calitatea de IRU si in a caror fisa a postului...bla, bla...

Intrebare: care e logica in baza careia unei PFA (care este si IRU) dar nu este inregistrata la Registrul Comertului (dar este inregistrata la A.F.P.) ii este refuzata calitatea de prestator, iar o societate de contabilitate care nu are IRU este inregistrata ca prestator doar pentru ca este inregistrata la ORC...

:coffee:

Ultima modificare: Miercuri, 2 Noiembrie 2011
Herra_, utilizator
Ordin 1918/2011

11. Informarea la care s-a făcut referire la pct. 10 va consta într-o adresă întocmită de angajator, care va cuprinde: denumirea prestatorului de servicii; certificatul de înregistrare al prestatorului, eliberat de registrul comerţului; dovada înregistrării prestatorului ca operator de date cu caracter personal, conform prevederilor Legii nr. 677/2001, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi data de la care s-a contractat serviciul de completare şi transmitere a registrului.

Aici e logica.
Aceasta este cel mult o "perla" de-a legiuitorului.
Nu vad nimic logic...legat de intrebarea mea.
Herra_, utilizator
Herra_ a scris:

doar entitatile inregistrate la Registrul Comertului."

...sau persoanele angajate...care au calitatea de IRU si in a caror fisa a postului...bla, bla...

Intrebare: care e logica in baza careia unei PFA (care este si IRU) dar nu este inregistrata la Registrul Comertului (dar este inregistrata la A.F.P.) ii este refuzata calitatea de prestator, iar o societate de contabilitate care nu are IRU este inregistrata ca prestator doar pentru ca este inregistrata la ORC...

:coffee:

Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale

Art. 4
Persoanele fizice prevazute la art. 3 alin. (1) pot desfasura activitatile economice dupa cum urmeaza:
a) individual si independent, ca persoane fizice autorizate;
b) ca intreprinzatori titulari ai unei intreprinderi individuale;
c) ca membri ai unei intreprinderi familiale.
.........

Art. 7
(1) Persoanele fizice prevazute la art. 4 lit. a) si b) au obligatia sa solicite inregistrarea in registrul comertului si autorizarea functionarii, inainte de inceperea activitatii economice, ca persoane fizice autorizate, denumite in continuare PFA, respectiv intreprinzatori persoane fizice titulari ai unei intreprinderi individuale.
........
........
Art. 39. - (1) Procedurile desfasurate potrivit Legii nr. 300/2004, cu modificarile si completarile ulterioare, se vor finaliza potrivit prevederilor legii aplicabile la data initierii acestora.
(2) Persoanele fizice si asociatiile familiale autorizate si inregistrate in registrul comertului in temeiul unor acte normative anterioare prezentei ordonante de urgenta pot functiona in baza certificatului de inregistrare, emis de oficiul registrului comertului de pe langa tribunal, o perioada de 2 ani de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta.
(3) Pana la implinirea termenului de 2 ani, persoanele prevazute la alin. (2) vor opta pentru desfasurarea activitatii in una dintre formele prevazute de prezenta ordonanta de urgenta.
:bow:

Solutia mea este alta.O sa ma angajez cu 4 ore/luna la fiecare.
Platesc destul pentru CECCAR. Nu mai vreau sa aud de alt PFA.
Herra_, utilizator

Alte discuții în legătură

Intreprindere individuala ametist ametist Ce deosebiri majore exista in forma de redactare si [u]continut[/u] al actului constitutiv pentru infiintarea unei intreprinderi individuale, fata de cel al ... (vezi toată discuția)
Vreau sa-mi deschid o intreprindere individuala de ce am nevoie? CHICOSU CRISTINA CHICOSU CRISTINA buna ziua, am terminat facultatea pe domeniul contabilitate si informatica de gestiune,vreau sa ma inscriu la cursurile CECAR dar mai intai sa-mi deschid o ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala - magazin mixt: autorizatii necesare? gabi 27 gabi 27 Imi deschid o intreprindere indiv. pt un magazin mixt;de ce autorizatii si avize am nevoie?:-/ (vezi toată discuția)