avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbatere mostenire

Am urmatoarea problema: Sotul meu a decedat in anul 2000. Din casatoriea cu el am 2 copii majori. Sotul meu mai are 3 surori care sunt in viata. In anul 1980 a decedat tatal lui(socru meu). Dupa decesul lui (socrului) nu s-a facut dezbaterea mostenirii. In anul 2011 a decedat soacra mea.Cine are dreptul si in ce procent la mostenirea socrilor? Cele 3 surori ale sotului traiesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 21:22, 1 Noiembrie 2011
La mostenirea socrilor au dreptul toti cei 4 copii ai lor, chiar daca sunt in viata sau nu.
Se va dezbate succesiunea dupa socrul dvs unde mostenitori sunt cei patru copii si sotia supravietuitoare (cotele sunt 4/16 sotia supravietuitoare si fiecare copil 3/16 din patrimoniul defunctului, bunuri proprii si cota din bunurile comune), dupa care se va dezbate dupa sotul dvs unde mostenitori sunteti dvs si copii dvs ( dvs 2/8 si copii 3/8 fiecare din bunurile proprii si cota din bunurile comune) si apoi dupa soacra dvs unde sotul dvs va fi reprezentat la mostenire de copii dansului, culegand partea tatalui din mostenire ( adica cele 3 surori vor avea din mostenirea mamei cota de 2/8 fiecare , iar copii dvs vor avea 1/8 fiecare, impartirea facandu se pe capete in cazul lor, al copiilor defunctului dvs sot)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mihaela_aa mihaela_aa Sotul meu a decedat anul acesta ,tatal sotului este decedat de 3 ani,sotul meu pe vremea cat a trait nu a dezbatut succesiunea dupa tatal socru,acum soacra ... (vezi toată discuția)
Mostenire ContSters252781 ContSters252781 buna seara am doua intrebari? 1 tatal socru vrea sa ne dea loc pentu a ne construi o casa ce pasi trebuie sa urmez? 2 tatal socru are 2 copii si este la a ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa sotie doru58 doru58 Daca sotia este decedata si era mostenitoarea unei cote dintr-un teren si o casa(in provincie), impreuna cu alte trei surori si mama sa, dar intre timp a murit ... (vezi toată discuția)