Sotul meu a decedat anul acesta ,tatal sotului este decedat de 3 ani,sotul meu pe vremea cat a trait nu a dezbatut succesiunea dupa tatal socru,acum soacra dezbate singura succesiunea noi adica eu sotia fiului ei decedat si copii nu suntem chemati ,soacra spune ca nu avem dreptul pentru ca sotul meu nu a dezbatut succesiunea dupa tata socru cat tim a fost in viata si ca dansa acum este unica mostenitoare,este posibil asa ceva?
Nu este posibil asa ceva, este chiar ilegal iar orice certificat de mostenitor emis doar catre soacră este nul, daca defunctul dvs. sot a acceptat mostenirea in termen.
Deci, daca sotul a acceptat mostenirea tacit sau expres în termenul legal de 6 luni, atat dvs. cat si copii dvs. il mosteniti pe sot, deci veniti ca mostenitori reprezentanti la mostenirea socrului dvs.
Tocmai aceasta este problema ca sotul meu nu a acceptat mostenirea in nici un fel adica nu a facut nimic ,dupa ce a murit socrul,deci sa inteleg ca noi nu mai avem dreptul pentru ca sotul cat a fost in viata nu a dezbatut mostenirea dupa tatal sau?
Drepturi mostenire
geta2005
Soțul meu ,fiu unic a decedat înaintea mamei lui eu nora am dreptul la mostenire , casa si terenul soacrei mele ? Mentionez ca nu am avut copii cu soțul meu. (vezi toată discuția)