va rog din suflet sa-mi spuna si mie cineva cum poate inceta un contract de munca .
daca tu te-ai instintat directorul cu decizia ta de a nu mai lucra in aceasta unitate si el nu vrea sai semneze demisia cu incetarea activitati .
eu lucrez de doua luni la el si mia facut un contract colectiv de munca pe sal minim pe economie .invoca motivul ca nu poate sa-mi semneze demisia pentrul motivul ca pina nu verifica actele nu semneaza demisia. in contractul colectiv nu sant trecut decit ca agent transporturi la o casa de expediti si am vazut ce face si pe bursa de marfuri face niste trazactionari nevand licenta pe firma si mai multe magarii .eu am decat acest contract colectiv de munca pe 4 ore as vrea sa aflu ce poate sa mi faca si cand ar inceta acest contract
1.Demisia nu se aproba,este un act unilateral de vointa prin care informati angajatorul ca demisionati din functia detinuta ;
2.Sunteti angajat in baza unui contract individual de munca,nu in baza unui contract colectiv de munca;
3.Depuneti demisia in doua exemplare,iar pe acel exemplar ce ramane la dvs.solicitati stampila societatii si nr.de inregistrare.Daca nici asa nu se poate,trimiteti demisia prin posta -scrisoare recomandata cu confirmare de primire-sau prin fax.
In primul rand, demisia nu se aproba.
Conform art. 81 din Codul muncii,
(1) Prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz.
In al doilea rand, dvs, ati semnat cu angajatorul un contract individual de munca, nu unul colectiv.
Daca vreti sa plecati, dupa ce v-ati inregistrat demisia, in functie de zilele de preaviz prevazute in contract, puteti pleca de la acea societate, iar angajatorul este obligat sa va elibereze decizia de incetare a contractului dupa expirarea preavizului de demisie.
Altfel, faceti o sesizare la ITM.
1. Demisia operează încetarea contractului de muncă, în mod unilateral, fără a fi necesară aprobarea acesteia de către angajator
2. Angajatorul este obligat sa inregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.
Refuzul angajatorului de a va inregistra demisia constituie conraventie sanctionata cu amenda de catre inspectorii ITM.
3. Puteti trimite demisia dvs prin scrisoare cu confirmare de primire ... de la data primirii incepe sa curga termenul de preaviz prevazut de c.i.m. in cazul demisiei.
Demisie neacceptata
RadoiS
Buna ziua. Am un var angajat la o firma de aparate de cafea, iar conditiile de munca nu sunt asa cum au fost stabilite la semnarea contractului si doreste ... (vezi toată discuția)