Azi am aflat ca cei care pot sa-si plătească datoriile la buget pana la 31 dec 2011 , nu mai beneficiază de reducerea cu 50 % ptr dobânzi , cum se anuntase inițial pe lângă acea stergere a penalitatilor. ....Cică s-ar fi schimbat de câteva zile acest aspect in lege ( care , cum ???? Nu stiu ) , si ca rămâne valabila doar stergerea totala a penalitatilor.
Ce mă fac , căci azi am semnat contractul de credit cu o banca ptr achitarea datoriei si ....cei de la finanțe m-au anunțat ca suma e mai mare cu 26000 fata de cat calculasem inițial ( si asta ptr ca nu s-a sters nimic din dobânda) .
Conditia băncii este sa scot un certificat cu zero datorii , ori asta nu pot ptr ca nu am diferența de bani.Sunt disperat ....ce pot face ? Știți cumva , exact ce prevede legea se mai sterg cei 50% din dobânzi sau nu ....cum putea sa se modifice ...acum o luna era între-un fel acum altfel .....ce fac cu banca ...? eu am fost de buna credință si am demarat toate diligentele ptr obținerea creditului , mi-am ipotecat casa , iar acum de fapt nu îmi ajung banii...ptr ca din păcate de câteva zile s-a modificat legea......Va rog un sfat...multumesc
Cred ca va aflati in eroare. De la inceput, OG nr.30/2011, a prevazut scutirea de la plata penalitatilor de intarziere pentru datoriile restante stinse prin plata voluntara pana la 31.12.2011, insa nu a prevazut nicio reducere cu 50% a dobanzilor datorate pentru aceleasi debite restante.
Am tot citit pe net , ca statul anulează/ sterge penalitatile , iar majorările de întârziere le reduce cu 50% .Am crezut ca majorările sunt de fapt dobânzile....si dacă nu e ASA ...atunci ce sunt de fapt majorările ?
In urma modificarilor din 2005 ale Codului de Procedura Fiscala, dobanzile si penalitatile au fost unificate sub forma majorarilor de intarziere. Din 2010 s-a revenit la formula perceperii separate a penalitatilor si dobanzilor.
Pentru acordarea facilitatii fiscale prevazuta de OG nr.30/2011, trebuie calculata componenta penalitatilor din majorarile de intarziere.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Og30/2011
ana-alina
Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti, daca stie cineva, care este modalitatea de calcul a diminuarii penalitatilor de interziere conform OG 30/2011.
Situatia din ... (vezi toată discuția)
Stergere penalitati
sidor
Am avut datorii la buget, TVA. Am achitat toate datoriile pana in 2009. Au ramas majorari si penalizari de la plata tarzie a TVA. In anul 2010 am cerut ... (vezi toată discuția)
Penalitati tva
mihaelamure
buna, am o datorie la finante pe tva la care s-au adaugat si penalitati si majorari. vreau sa platesc pana la sfarsitul anului sa am scutire de penalitati si ... (vezi toată discuția)