avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Data iesirii la pensie - activitate in servicii ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Data iesirii la pensie - activitate in servicii speciale

Buna ziua as dori sa stiu daca ma pot pensiona ,avand varta de 44 ani. lucrez de 18 ani in servicii speciale si beneficiez si de legea 341 cu 5 ani reducere .,nu conteaza daca sunt penalizat .Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:14, 8 Noiembrie 2011
Va rog sa reveniti cu data nasterii dvs. si sa precizati daca, in afara perioadei lucrate in serviciile speciale, ati realizat stagii in urmatoarele situatii:
1. a avut calitatea de cadru militar in activitate;
2. a indeplinit serviciul militar ca militar in termen, militar cu termen redus, elev al unei scoli militare/scoli de agenti de politie sau student al unei institutii de invatamant din sistemul de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala pentru formarea cadrelor militare, politistilor si functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare, cu exceptia liceului militar;
3. a fost concentrata sau mobilizata ca rezervist;
4. a fost in captivitate;
5. a avut calitatea de functionar public cu statut special in institutiile din sistemul de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala, precum si din sistemul administratiei penitenciare;
6. a avut calitatea de militar angajat pe baza de contract si/sau de soldat si gradat voluntar;

Adica, precizati cat mai exact perioada in care ati satisfacut stagiul militar, perioada in care ati fost elev al unei scoli militare, daca este cazul, etc. De asemenea, va rog sa precizati in ani si in luni perioada lucrata in cadrul serviciilor speciale.
Ultima modificare: Vineri, 4 Noiembrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Interventie moderator Am rugamintea sa continuati discutiile incepute folosind butonul "raspunde" (albastru, dreapta, jos). In acest mod exista continuitate intre discutia initiala si intrebarile si raspunsurile ulterioare. Multumesc!

flo670 a scris:
BUuna ziua sunt nascut in 15 -11 -1967 si am 17 ani de serviciu in conditii speciale,in plus beneficiez si de legea 341 cu 5 ani reducere ,pot sa ies la pensie ?chiar si cu penalizari nu conteaza. Va multumesc

In privinta intrebarii dvs. Cu exceptia datei nasterii, n-ati precizat nimic din ceea ce v-am rugat mai sus. In primul mesaj ati scris ca lucrati in cadrul serviciilor speciale, in acest mesaj ati scris ca lucrati in conditii speciale. Este o mare diferenta intre conditii speciale si servicii speciale. Unde lucrati, de fapt?

Pentru a putea iesi la pensie la varsta prevazuta in anexa 6 a Legii nr. 263/2010 trebuie sa realizati stagiul minim de cotizare in specialitate de 18 ani si 11 luni, stagiu pe care nu l-ati realizat.

N-ati facut armata, n-ati facut o scoala militara? In afara perioadei lucrate in cadrul serviciilor speciale nu ati mai lucrat si la alti angajatori? Daca nu-mi spuneti stagiile, nu am cum sa va raspund.

Deocamdata, avand in vedere numai datele pe care le-ati dat, varsta standard de pensionare este de 65 de ani. Aceasta varsta se va reduce numai cu conditia realizarii stagiului complet de cotizare de 35 de ani.

Reveniti cu toate stagiile realizate in acest topic. Altfel nu puteti primi un raspuns.
Ultima modificare: Luni, 7 Noiembrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Revin ,cu scuzele de rigoare,din 1986 m-am angajat la o institutie din industria usoara,cca 1 an si 6 luni dupa accea am fost luat un servuciul militar obligatoriu 1 an si 4 luni, am revenit si am lucrat pana in 1990.,,, din 1990 m-am trnsferat intr-o unitate militara apartinand sigurantei nationale ,ca salariat civil ,fiind activat dupa 4 ani (2004)..asadar am 17 ani de militar , si dupa cum v-am mai spus beneficiez si de legea 341 ,.Va multumesc
Unde va grabiti, stimate domn? :)

Ati scris:
din 1990 m-am trnsferat intr-o unitate militara apartinand sigurantei nationale ,ca salariat civil ,fiind activat dupa 4 ani (2004)

Din 1990 pana in 2004 sunt 4 ani?

Presupun ca ati fost activat in 1994. Trebuie sa reveniti si sa precizati cel putin luna in care ati fost activat. Va trebuie un stagiu de cotizare in specialitate de 18 ani si 11 luni. Daca adun 17 ani cu 1 an si 4 luni serviciul militar, obtin doar 18 ani si 4 luni.

Deci, lucrati in cadrul serviciilor speciale de 17 ani si cate luni? V-am spus ca trebuie sa precizati stagiile cat mai exact.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data iesirii la pensie - functionar public cu statut special rahova rahova cind pot cere pensinarea ,fara sa fiu penalizat ,daca: am 49 ani impliniti, lucrez din septembrie 1980,am satisfacut stagiul militar din octombrie 1980 pina ... (vezi toată discuția)
Solicitare referitor drept de pensie militara pentru sgv conform legii 263/2010 romica66 romica66 Buna ziua, Ma numesc Nicolae Romulus Filip, am fost angajat ca militar pe baza de contract/sgv si am fost trecut in rezerva pe data de 4 aprilie 2009, la ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata - mai steriade steriade am 46 de ani, 17 ani vechime in M.A.I., ofiter, am lucrat 8 ani in \"civilie\",deci in total in jur de 25 de ani in total ( cu stagiu militar termen redus 9 ... (vezi toată discuția)