Am si eu o intrebare:un titlu de proprietate emis pe numele unuia dintre mostenitori (dintr-un total de 5),in locul titularului de drept care a decedat,poate fii anulat?
Problema este mult prea vag expusă. Ce înseamnă 5 moştenitori? Au acceptat succesiunea sau nu şi-au exercitat dreptul de opţiune? Cui aparţine cererea de reconstituire a dreptului de proprietate? Numai celui căruia i s-a eliberat titlul sau tuturor?
Nu exista motiv de nulitate sau de anulare al acestui titlu, el fiind emis in favoare unei persoane care avea dreptul la reconstituire (mostenitor) ci, eventual, de modificare a acestuia, in sesul inscrierii ca proprietari si a celorlalti mostenitori (daca si numai daca au facut cerere de reconstituire si exista o hotarare a C.J. in acest sens) in temeiul prev. art. 13 alin. 3 din Legea nr. 18/1991.
Cauzele de nulitate sau anulare exista doar in ipoteza in care titlul a fost emis cu incalcarea unor prevederi legale imperative din legile reconstituirii dr. de proprietate sau din normele privind procedura reconstituirii.
Cererea de reconstituire apartine intr-adevar celui care a primit acel titlu.Succesiunea nu s-a facut deoarece au existat divergente intre acest mostenitor si Comisia de aplicare a legii nr.18 din comuna respectiva si s-a tegiversat nepermis de mult emiterea titlurilor de proprietate.
Multumesc