avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DEMISIE CU ACORDUL PARTILOR NESEMNATA DE ANGAJAT!!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DEMISIE CU ACORDUL PARTILOR NESEMNATA DE ANGAJAT!!!

Buna ziua,
Lamuriti-ma si pe mine , poate am facut o eroare fara sa-mi dau seama!
Am incheiat incetarea contractului de munca al unui sofer cu data de 31.10.2011, am depus deja revisalul la ITM! Acum, cand s-a intors soferul din cursa l-am rugat sa-mi semneze demisia cu art55, lit.b, si-mi spune ca nu vrea sa semneze ca nu pleaca el, eu il dau afara! Ce pot face in acest caz??
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:56, 2 Noiembrie 2011
1. - Are dreptate salariatul. Asta este invatatura de minte sa nu mai faceti acte pe vorbe.
- Ori il lamuriti sa ceara el incetarea CIM ori gasiti alta posibilitate legala deconcediere a lui.
- Dar nu spuneti de ce vreti sa-i incetati CIM. Care este motivul?

2. - Nu exista "demisie cu acordul partilor", ori una ori alta.
- Demisia este un act unilateral de vointa a salariatului, deci nu mai este nevoie de acordul angajatorului (art.81 din Codul muncii).
- Incetarea CIM cu acordul partilor este reglementat deart.55, lit.b) din Codul muncii.

3. Puteti corecta in Revisal articolul de incetare a CIM.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Noiembrie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
denissecom a scris:

Buna ziua,
Lamuriti-ma si pe mine , poate am facut o eroare fara sa-mi dau seama!
Am incheiat incetarea contractului de munca al unui sofer cu data de 31.10.2011, am depus deja revisalul la ITM! Acum, cand s-a intors soferul din cursa l-am rugat sa-mi semneze demisia cu art55, lit.b, si-mi spune ca nu vrea sa semneze ca nu pleaca el, eu il dau afara! Ce pot face in acest caz??

1. Puteti face anularea incetarii prin emiterea unei decizii de revocare a deciziei de incetare a raportului de munca in baza art.55 lit.b C.mun.

2. Totusi despre acest subiect s-a scris pe larg in acest topic
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim demisie anymaryh anymaryh Buna ziua! Imi puteti spune, va rog, in cazul cand un angajat isi da demisia pe 13 dec 2011, termen preaviz 20 zile lucratoare care se termina pe 12 ian ... (vezi toată discuția)
Incetarea cim unui salariat care doreste acest lucru ContSters86219 ContSters86219 va rog sa ma sfatuiti cum trebuie sa procedez in cazul in care un salariat care are CIM pe durata nedeterminata, ma anunta azi ca de miine nu mai vine la munca ... (vezi toată discuția)
Vreau sa demisionez costelbog costelbog Lucrez la o multinationala si sunt angajat pe o perioada determinata de 3 luni. Am acum 2 luni si 2 saptamani si vreau sa plec.Am gasit in alta parte si nu ... (vezi toată discuția)