avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune dupa decesul tatalui
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune dupa decesul tatalui

tatal meu a decedat in urma cu 11 ani si nu am fost chemati deloc ptr. succesiune,in acest caz ma intereseaza ce pot sa fac.mama traieste si noi suntem doi copii,eu si sora-mea mai mare.ce trebuie facut?care sunt pasii de urmat?este vorba despre o casa de la tara si pamanturile aferente.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 15:44, 2 Noiembrie 2011
Nu va cheama nimeni la succesiune. Trebuia sa acceptati succesiunea in termen de 6 luni de la deces si apoi sa dezbateti succesiunea.
In conditiile in care mostenitorii se inteleg, nu este nicio problema, singurul inconvenient il reprezinta majorarea taxelor notariale.
buna ziua.
daca nu ati dezbatut succesiunea, adresati-va unui birou notarial din raza teritoriala a ultimului domiciliu al defunctului dvs. tata .
daca nu exista neintelegeri intre succesori nu este nici un risc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii succesiune Mira_nick Mira_nick Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: mama mea a mostenit casa in care locuia de la bunica (mama ei). A facut toate demersurile necesare si era ... (vezi toată discuția)
Succesiune AlinCG AlinCG Buna ziua. Am o mica problema pe care incerc sa o clarific ptr. mama mea. Ea este recasatorita de 24 de ani si recent sotul ei a decedat. Copii acestuia au ... (vezi toată discuția)
Succesiune mostenire mircea201 mircea201 Buna ziua, va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza pentru deschiderea succesiunii, la cat timp dupa deces si unde trebuie sa ma prezint si daca este imperios ... (vezi toată discuția)